Esimene laev Mein Schiff 1 saabub Tallinnasse homme, 2.juuli hommikul kell 9. Laev alustab kruiisi Saksamaalt Kielist ning enne Eestisse saabumist teeb peatused Rootsis - Visbyl ja Stockholmis. Juulikuus on Tallinnasse kokku oodata TUI Cruises laeva Mein Schiff 1 ja MSC Cruises laeva MSC Seaview poolt üheksat kruiisilaevakülastust, mis hetkeseisu kohaselt toimuvad 2,6,8,13,14,21 ja 29.juulil. Tallinna Sadam ootab kruiisilaevade külastusi ka veel augustis, septembris ja oktoobris.

Tulenevalt koroonapandeemia mõjust toimuvad taasalustavad kruiisireisid hoopis teistsugusel alusel, kui need olid enne koroonapandeemia puhkemist. Laevade täituvus on oluliselt väiksem kui tavaliselt. Kõik reisijad ja meeskonnaliikmed on enne reisi algust testitud ja/või vaktsineeritud.

Reisijate maale tulek toimub vaid nn. „mulli“ (bubble) kontseptsiooni alusel, mis tähendab, et huvilised saavad Tallinnaga tutvuda ainult kruiisifirma pool organiseeritud ja Eesti partneri poolt korraldatud ekskursioonide raames ning külastavad ainult neid muuseume, vaatamisväärsusi ja restorane, kus on võimalik tagada reisijate turvalisus, minimaalne kokkupuude kohalikega ning hajutatus jms. Kõik reisijaid teenindavad bussijuhid ja giidid peavad olema testitud või vaktsineeritud, sama kehtib sadamapersonali kohta. Kruiisifirmade, Tallinna Sadama ning erinevate ametkondade poolt väljatöötatud ennetusmeetmed laevadel, sadamas ja sihtkohas aitavad kaitsta nii reisijaid kui ka kohalikke elanikke vastastikku võimaliku nakatumise eest.

Tallinna Vanasadamas valmib juulikuus kruiisiterminal, mis annab sadamale vajadusel parema võimaluse kruiisireisijate teenindamiseks ning võimalike täiendavate ennetusmeetmete rakendamiseks.