1. Milline koostisaine ei käi mulgi korbi sisse?

A. Kohupiim

B. Muna

C. Manna

2. Mille müümisega said mulgid rikkaks?

A. Kartul

B. Lina

C. Rukis

3. Milline rahvarõiva ese kuulub traditsioonilise mulkide riietuse juurde?

A. Tanu

B. Must kuub

C. Kirivöö

4. Kes oli Halliste kiriku taastamistööde eestvedaja?

A. Arnold Rüütel

B. Kalev Raave

C. Oleg Gross

5. Mulgi pudru sees on?

A. Odrakruup

B. Tang

C. Herned

6. Mitu kihelkonda on Mulgimaal?

A. 3

B. 6

C. 5

7. Mis on Mulgimaa pealinn?

A. Tõrva

B. Halliste

C. Abja- Paluoja

Mulgimaa Peremängu eesmärk on tutvustada Mulgimaad, siin elavaid ja toimetavaid inimesi, huvitavaid tuntud ja tundmatuid ajaloolisi kohti ning Mulgimaa eluolu nii minevikus kui tänapäeval. Igale ajaloolisele Mulgimaa kihelkonnale on pühendatud oma päev, et just selle kandi elu-oluga põhjalikumalt tuttavaks saada, maitsta kohalikke maitseid ja nuusutada suvepäeva lõhnu.

Igas mängupunktis ootavad põnevad ülesanded, õpitoad, ekskursioonid või ajaloolised meenutused. Igaüks saab käed külge panna ja proovida ise paela punuda, kaelkookudega vett tuua, puid saagida, kartulit võtta, ravimtaimi avastada, kassile pai teha või kanadele teri visata.

Mängijaid ootavad mängupäevadel ees särasilmsed külaelu eestvedajad, töökad talupidajad, elustiili- ettevõtjad ja kultuuriväärtuste hoidjad, kes kõik on avanud külalistele oma uksed. Mängima ootame inimesi, kes soovivad veeta mõnusa päeva linnast väljas maal. Tule koos sõpradega, lastega, vanavanematega, töökaslastega ja lemmikloomadega – tule koos oma perega!

Mängupunktidega tutvumine on tasuta. Töötoad, kus saad midagi endaga kaasa võtta, on minimaalse tasuga. Seega pisut sularaha kaasa!

Mulgimaa Peremängu Ajalugu

Kõik sai alguse aastal 2015, mil Jaanika Toomele tuli idee tutvustada Mulgimaa külamaju ning nende juures tegutsevaid kogukondi. Tavaliselt on küla- ja rahvamajad oma kogukonna jaoks ja teise kihelkonna rahvas sinna sageli ei satu. Aga miks mitte minna ühel suvisel päeval retkele Mulgimaale, võtta kaasa lapsed, sõbrad ja vanavanemad?! Seega avasime ühises koostöös uksed ja andsime mängijatele võimaluse uudistada ning kohalikele tegijatele võimaluse rääkida oma unikaalne lugu. Et teha päev põnevamaks, lisasime templite kogumise mängu külastatud kohtadest. Mulgimaa Peremäng oligi sündinud!

Esimesel aastal oli meil 16 mängupunkti, enamasti küla- ja rahvamajad. Järgnevatel aastatel otsisime mängule parimat formaati. Küll olid kõikide kihelkondade mängupunktid avatud ühel nädalavahetusel või toimus mitmel päeval korraga mäng mitmes kihelkonnas. Lisandus ka mängupunkte – mõisad, kirikud, varemed, käsitöökojad, muuseumid. Aastaks 2020 jõudsime välja siiani kõige paremini toimunud formaadini – igal kihelkonnal on oma mängupäev, igal päeval on 5-7 mängupunkti ja kaasasime mängu ka Mulgimaa talud ning ettevõtjad.

2021. aasta suvel toimub Mulgimaa Peremäng:

26. juunil Halliste kihelkonnas

03. juulil Tarvastu kihelkonnas

10. juulil Helme kihelkonnas

17. juulil Karksi kihelkonnas

7. augustil Paistu kihelkonnas

Õiged vastused:

1. A

2. B

3. B

4. B

5. A

6. C

7. C