Nii loodab Rumeenia valitsus meelitada võimalikult palju kodanikke ennast vaktsineerima.

Pandeemia algusest alates on Rumeenias registreeritud veidi üle miljoni nakatunu ning peaaegu 29 tuhat surma. Riigis elab veidi vähem kui 19.5 miljonit inimest.

Valitsuse eesmärgiks on septembriks vaktsineerida 10 miljonit elanikku. Ent pea pooled rumeenlastest ei kavatse end lasta vaktsineerida. Rumeenia on nimelt üks kõige vähem vaktsineerimise vajalikkusesse uskuv riik Euroopas.

Lossi juhtkond loodab, et nende initsiatiiv aitab muuta rumeenlaste skeptitsismi.

Igal pühapäeval võivad soovijad tulla lossi ekskursioonile ilma eelregistreerimiseta ning saada kingituseks tasuta pääse piinamismuuseumi. Ent vaid tingimusel, et külastaja on nõus laskma ennast vaktsineerida.

Miks just nimelt piinamismuuseum? Sel moel otsustas administratsioon tuletada külastajatele meelde, milline oli elu nendel aegadel, kui polnud süstlaid ega vaktsineerimisi. Ning kuidas 500-600 aastat tagasi inimesed Euroopas piinlesid.

Lisaks loodab Rumeenia valitsus, et selline aktsioon lossis meelitab turiste Karpaatidesse. Pandeemia ajal neid peaaegu ei olnudki.

Brani loss asetseb Karpaatide jalamil, 170 km Bukarestist põhja suunas. Seda kutsutakse Dracula lossiks, kuna legendi järgi ööbis selles vürst Vlad Țepeș (ehk Vlad Teibasseajaja ehk Vlad Teivastaja).

Temast on saanud nimitegelane Bram Stokeri romaanis „Dracula".

Allikas: BBC