Punasesse nimekirja kuuluvatest riikidest otselendudega saabuvad reisijad läbivad nüüd kolmanda terminali. Lennujaam põhjendab otsust uute viirustüvede leviku tõkestamisega.

Punases nimekirjas on 43 riiki, kuid otselende lubatakse ainult Indiast, Pakistanist ja Bangladeshist.

Igaüks, kes on viimase kümne päeva jooksul olnud punase nimekirjaga riigis, olgu ta otselennu või muu riigi kaudu tulnud, peab pärast saabumist maksma hotellis ka kümme ööd karantiini eest.

Siiski on ka nüüd tekitanud muret teated, et punase nimekirja aladelt pärit rändurid on segunenud teiste reisijatega lennujaama saalides, kus nad võisid mõnikord koos olla mitmeid tunde.

Heathrow' lennujaama pressiesindaja ütles, et punase nimekirjaga marsruudid on lähitulevikus tõenäoliselt Ühendkuningriigi reiside tunnusjoon, kuna riigid vaktsineerivad oma elanikke erineva kiirusega.

Jätkuvad ka kohustuslikud negatiivsed koroonatestid kõigi rahvusvaheliste saabujate jaoks, näokatete kohustuslik kasutamine, sotsiaalne distantseerumine, eraldumine ja tõhustatud koristusrežiimid ning ventilatsioon lennujaama saalides.

Valitsuse pressiesindaja rõhutas Ühendkuningriigi esmatähtsat rolli elanikkonna tervise kaitsmisel, kasutades täiustatud piirirežiimi, et vähendada uute viirusversisoonide edasikandumise ohtu.

Punases nimekirjas on kümned riigid, sealhulgas India, Pakistan, Türgi, Brasiilia ja Lõuna-Aafrika Vabariik.