Prantsusmaa

Prantsusmaa on taasavamise kuupäevaks seadnud 9. juuni ameeriklastele ja kolmandatest riikidest pärit reisijatele, kes suudavad tõendada, et nad on täielikult COVID-19 vastu vaktsineeritud või andnud negatiivse testitulemuse. Sellised populaarsed vaatamisväärsused nagu Louvre'i muuseum ja Pariisi kuulsad kohvikud on juba avatud, Eiffeli torn (avatakse 16. juulil) ja paljud muud populaarsed atraktsioonid saavad avatuks suve jooksul.

Kreeka

Kreeka tagab karantiinivaba sissepääsu külastajatele järgmistest riikidest: Euroopa Liit ja Schengeni ala riigid, Ameerika Ühendriigid, Suurbritannia, Iisrael, Serbia, Araabia Ühendemiraadid, Uus-Meremaa, Austraalia, Lõuna-Korea, Tai, Rwanda, Singapur, Venemaa, Põhja Makedoonia, Kanada, Valgevene, Bahrein, Katar, Hiina, Kuveit, Ukraina ja Saudi Araabia. Reisijad peavad esitama vaktsineerimistõendi või tõendama seda, et nad on viimase üheksa kuu jooksul haiguse läbi põdenud. Variant on ka ette näidata PCR-testi negatiivne tulemus, mis on tehtud mitte rohkem kui 72 tundi enne riiki saabumist.

Horvaatia

Väljaspool Schengeni ala asuv Horvaatia oli üks esimesi Euroopa riike, kes eelmisel aastal riigipiirid USAst tulevatele reisijatele avas. Teste ja karantiininõudeid saavad täna vältida need, kes on täielikult COVID-19 vastu vaktsineeritud. Ameerikast tulevad inimesed peavad esitama tõendi majutuse osas, mille eest on juba eelnevalt makstud, kuna lihtsalt broneeringust ei piisa, nentis USA Horvaatia saatkond.

Küpros

Alates 27. maist on Küpros liigitanud Ameerika Ühendriigid "oranžiks" riigiks, mis tähendab, et USA reisijad saavad riiki külastada ilma kohustusliku isolatsioonita, kui neil on heakskiidetud Küprose lennupass (Cyprus Flight Pass), mis sisaldab tõendeid tehtud negatiivse COVID-19 PCR testi kohta 72 tunni jooksul pärast lennuki pardale asumist.

Hispaania

Hispaania avab piirid kõikidele vaktsineeritud reisijatele uuesti alates 7. juunist, olenemata nende päritoluriigist. American Airlines teeb juba praegu igapäevaseid lende Barcelonasse ja Madridi ning lisab 17. juunist täiendavaid lende Madridist Miamisse ja New Yorki.

Türgi

Türgi on avatud rahvusvahelistele reisijatele, kes peavad saabumisel esitama PCR-testi negatiivse tulemuse. Külastajad peavad saabumisel täitma ankeedi ning läbima sümptomite kontrolli.

Ühendkuningriik

Ameerika Ühendriigid on hetkel Ühendkuningriigi "kollases" nimekirjas, mis tähendab, et isegi täielikult vaktsineeritud külastajad peavad enne reisi tegema negatiivse COVID-19 testi, pärast saabumist broneerima ja tasuma teisel ning kaheksandal päeval tehtavate testide eest. Lisaks peab riiki siseneja täitma ankeedi, mis hõlmab endas reisi üksikasju, sealhulgas kellaaegu ja kuupäevi ning aadressi, kus külastaja riigis viibides resideerub.

Island

Island taasavati vaktsineeritud reisijatele 18. märtsil. Koroonaviiruse läbi põdenud inimesed võivad riiki siseneda, kui nad suudavad läbi põdemist tõestada. Nii vaktsineeritud kui ka läbipõdenud saabujad peavad läbima ühe COVID-19 testi ning ootama tulemusi (tavaliselt saabuvad tulemused 56 tunni, harvemal juhul 24 tunni jooksul) oma majutusasutuses.

Iirimaa

Iirimaa pole kunagi olnud USA reisijatele suletud, kuid turismi eesmärgil on seda paika endiselt keeruline külastada. "Iiri valitsus soovitab jätkuvalt hoiduda mitteolulistest välislähetustest," nentis USA saatkond Iirimaal. Iirimaale saabuvatelt külastajatelt nõutakse oma liikumiste vähendamist ning reisijate vormi (Passenger Locator Form) täitmist, mis määrab, kuhu külastaja ennast vajadusel 14-ks päevaks isoleerib. Reisijad peaksid olema valmis ka selleks, et reisipiirangud võivad jõustuda vähese aja jooksul või üldse ilma ette teatamata.

Itaalia

Itaalia taasavas hiljuti piirid USAst pärit puhkusereisijatele, kes saabuvad riiki spetsiaalse lennuga. Sõltumata vaktsineerimise staatusest tuleb reisijaid testida enne lahkumist ja uuesti saabumisel – reisijaid pole vaja karantiini panna, kuid nad peavad 48 tunni jooksul pärast saabumist tegema molekulaarse või antigeeni testi.

Malta

Malta teatas äsja, et temast on saanud esimene riik Euroopa Liidus, kes on saavutanud karjaimmuunsuse COVID-19 vastu ning kavatseb turiste vastu võtta alates 1. juunist. Täielikult vaktsineeritud külastajad saavad piiranguid vältida, esitades saabumisel digitaalse "rohelise passi". Vaktsineerimata reisijad peavad esitama negatiivse PCR-testi tulemuse, mis on tehtud mõni tund enne riiki saabumist. Restoranid ja kauplused on nüüdseks avatud, teatrid, baarid ja klubid taasavatakse juba 7. juunil.

Saksamaa

Ameeriklastel on endiselt keelatud Saksamaale siseneda, kui neil pole lisaks Euroopa Liidu sisest elukohta või kodakondsust. Hetkel veel pole kindlaks määratud kuupäeva, millal see muutub. Riik loodab juuni lõpuks kasutusele võtta digitaalse immuunsuse sertifikaadi, et reisijad saaksid tõestada, et nad on vaktsineeritud, vältimaks testimis- ja karantiininõudeid.

Portugal

Ameeriklased peavad Portugali külastamisega pisut kauem ootama, sest riik on suletud USAst tulevatele mitteolulistele reisidele. Hetkel võivad Portugali siseneda ainult USA kodanikud, kes on seaduslikud Euroopa Liidu liikmesriikide elanikud.

Jaga
Kommentaarid