CNBC.com andmetel kasvasid USA sisesed piletihinnad 1. aprillist alates 9 protsenti, rahvusvahelised hinnad 17 protsenti, mis on osaliselt tingitud broneeringute arvu suurenemisest ja asjaolust, et lennuettevõtted korraldavad võrreldes pandeemia eelse perioodiga vähem reise.

Southwest Airlinesi pressiesindaja ütles CNBC-le, vaba aja veetmise võimaluste hinnad lähenevad 2019. aasta tasemele pärast seda, kui USA transporditurbeamet (TSA) teatas pühapäeval, 23. mail, et töötles oma kontrollpunktides 1 863 597 reisija andmeid, mis on pandeemia ajastu kohta kõige suurem reisijate arv ühes päevas.

Paljude koroonaviirusega seotud piirangute kaotamise või leevendamise tõttu kogu USA-s ja populaarsetes turismiobjektides nagu Disney World ja Disneyland on nõudlus taastumas ning hinnad tõusuteel.

Mis puutub hotellidesse, siis hinnad on mõnes piirkonnas juba praeguseks ületanud 2019. aasta taseme, kuna nõudlus ületab pakkumist. Cancunis olid hotellihinnad mai alguses ligikaudu 205 dollarit öö kohta, mis oli tohutu hüpe võrreldes aastataguste 45 dollari või 2019. aasta 160 dollari tasemega.

USA osariigis Orlandos olid hotellitubade hinnad mai alguses keskmiselt 107 dollarit öö kohta, kasvades eelmise aasta 62 dollari tasemelt. New Yorgi hinnad on seevastu langenud – ühe öö hind on 151 dollarit, aastal 2019 oli see number 269 dollarit.

Neile, kes soovivad vältida kõrgeid hindu lennujaamas või hotellides, maksavad tänavu tõenäoliselt kõrgemat hinda ka reisides mööda maanteid, sest kütusehinnad on saavutanud kõrgeima taseme alates 2014. aastast.