„Euroopa Liit arutab COVID-19 digitõendit, liikmesriigid vaktsineerivad inimesi ja avavad järk-järgult riigipiire. Restoranid avavad uksi ning spaad valmistuvad esimesteks külalisteks pärast mitmekuulist pausi. Kas see tähendab, et COVID-19 tunneli lõpus paistab lõpuks valgus ja suvel saab reisida nii Eestis kui ka välismaal?" selgitas Marina Kaljurand põhiküsimust, mis paljude pandeemiast väsinud inimeste peas vastust ootab.

Kaljuranna sõnul otsitakse koos vastust küsimustele: „Kellele ja millistel tingimustel väljastatakse COVID-19 digitõend? Kas Euroopa Liit on valmis esimeseks üleeuroopaliseks digitõendiks ja kas liikmesriigid on valmis loobuma lisanõuetest digitõendi omanikele? Millised on Eesti turismifirmade ootused ja lootused? Kas digitõendit võiks kasutada ka siseriiklikult?"

COVID-19 tõendi kasutuselevõtu ja selle võimalike mõjude üle arutlevad Euroopa Parlamendi saadik Marina Kaljurand, Euroopa Komisjoni transpordi ja liikuvuse peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei, Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Mariann Lugus ning Tallinna Lennujaama turundusdirektor Eero Pärgmäe. Vestlust juhib ajakirjanik Neeme Raud.

Veebiseminar on tasuta ja eelnev registreerimine ei ole vajalik.