Rootsi ettevõte lubab lennuks pakkuda kõrgeimat mugavustaset ja seda kõike nende sõnul maailma suurimas lendavas sõidukis, mille pikkus saab olema pea 100 meetrit. Ekspeditsioonid algavad Norra põhjapoolseimas punktis, milleks on arhipelaag Svalbard, lennutades reisijaid Arktikale ja seal ka maandudes.

Kaasaegsed ja suuremahulised "õhust kergemad" sõidukid on hea kandevõimega ning võivad õhus püsida päevi. Õhulaeva peetakse küllaltki tõhusaks liikumistranspordiks, mis ei vaja stardiks ja maandumiseks eraldi lennujaama.

"Meie ekspeditsioon põhjapoolusele on mõeldud reisijale, kes soovib Arktikat ainulaadsel viisil kogeda ja samal ajal kaasa aidata jätkusuutlike reiside arengule," kommenteeris OceanSky tegevjuht ja asutaja Carl-Oscar Lawaczeck.

Põhjapoolusele reisi ette võtnud inimesi ootab õhulaevas viie tärni hotellile sarnane sisustus ja suured panoraamaknad. Lennul pakutakse 16 reisijale arktilise inspiratsiooniga menüüd, mille on koostanud auhinnatud peakokk. Pärast laeva maandumist ootab reisijaid päevane ekskursioon arktilistel tasandikel. Esimesed lennud peaksid stardi saama 2024. aastal.

Küll aga selline reis saab olema vähestele taskukohane, sest hinnad algavad kahesajast tuhandest eurost. Rohkem infot saab SIIT.