Ravimid ja meditsiiniseadmed, mille ostmiseks Ida-Ukraina haavatavatel inimestel muidu raha napib. Foto: Eesti Pagulasabi.

Eesti Pagulasabi on koos teiste humanitaarabi organisatsioonidega kohapeal abi pakkunud juba 2014. aasta lõpust, viimase aasta jooksul toetati humanitaarabiga ligi tuhandet inimest. Pagulasabi humanitaarabiprogrammi fookuses on Donetski, Luhanski ja Zaporižžja oblastite rindelähedased asulad ning abi antakse peamiselt rasketes oludes lastega peredele, samuti eakatele inimestele, kes on konfliktipiirkonda jäänud.

Vanuritele suunatud vajaduspõhine toetus hügieenipakkide näol. Foto: Eesti Pagulasabi

Rindelähedastes asulatest elavad lapsed (132 peret) said möödunud aasta septembris koolitarbeid ja nende leibkonnad kooli alustamise toetust; rindelähedastesse asulatesse jäänud eakad inimesed (265 inimest) neile vajalikke hügieeni- ja meditsiinitarbeid; haavatavas olukorras leibkonnad (165 leibkonda) talveks valmistumise toetust. Palju leibkonnad soetasid toetuse eest külmaperioodiks tekke ja radiaatoreid, riideid, küttepuid ning ravimeid, samuti toitu. Lisaks parandati relvakonflikti tõttu kahjustunud elamuid.

Lapsed said toetuseks koolitarbeid ja -riideid, nende leibkond aga koolitoetust. Foto: Eesti Pagulasabi

Eesti Pagulasabi humanitaarabiprogrammi Ida-Ukrainas rahastab Eesti välisministeerium ning programmi aitab kohapeal ellu viia partnerorganisatsioon Unity for the Future.

Kui soovid ja saad rindelähedaste inimeste tarbeks annetada, saad teha ühekordse annetuse meie humanitaarabifondi või liituda meie püsiannetajate klubiga A-TIIM.

Artikkel sündis koostöös Eesti Pagulasabiga (ERC - Estonian Refugee Council). Pagulasabi aitab pagulastel ja rändetaustaga inimestel Eestis paremini kohaneda, lisaks pakub humanitaarabi Gruusias, Ukrainas, Jordaanias ja Liibanonis. Tallinnas tegutseb ERC sotsiaalne ettevõte Siin & Sääl, kus rändetaustaga inimesed pakuvad toitlustust, korraldavad keeleõpet ja töötube ning müüvad oma tooteid läbi e-poe. Jälgi Eesti Pagulasabi tegemisi ka Facebookis.

Jaga
Kommentaarid