Kimia Farma viis töötajat on CNNi sõnul arreteeritud. Nad pesid ja asetasid pakkidesse tagasi vatitikke, millega lennujaamas koroona kiirteste läbi viidi. Asukohaks oli Kualanamu Rahvusvaheline Lennujaam.

Politseist öeldi CNN-ile, et selline tegevus kestis neli kuud ja kokku võis see puudutada ligi 10 000 reisijat. Igaüks neist maksis 11,6 euroga võrdse summa, et testi teha. Uurimise käigus leidis politsei taaskasutatud vatitikke ja pakendeid, mille väärtust oli kokku umbes 10 000 dollarit.

Indoneesias kestavad puhkustega seotud piirangud kuni 17. maini, et viirusega võidelda. Kõik kohalikud lennureisijad peavad andma negatiivse testi enne lennule minekut. Paljud reisijad on valinud lennujaamas testimise.

Kaks advokaati, kes selle lennujaama kaudu regulaarselt reisisid, plaanivad Kimia Farma kohtusse anda. "Ma tunnen, et olen tõsise pettuse ohver ja mind rüvetati nina kaudu," ütles üks neist kohalikule ajalehele. Ta ütles, et tegi sel ajal vähemalt kümme sellist testi. Lisaks väidab ta, et kogemus ise oli ka kohutav, sest testijad surusid vatitiku liiga sügavale ja seda veel mitu korda ühe testimise jooksul.

Töötajaid ootab ees mitu süüdistust.

Indoneesia on teatanud kokku 1,7 miljonist kinnitatud COVID-19 haigusjuhust ning enam kui 46 000 surnust.