Alates 29.04 kella 19:00 kuni 17.05.2021 kell 05:00 kehtib Türgis kohalikele elanikele ja riigis elamislubadega viibivatele isikutele öine liikumiskeeld, et takistada COVID-19 viiruse levikut. Mida see tähendab turisti jaoks?

Reisikorraldaja Novatours turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg rõhutab, et turistidele uus piirang ei kehti — seega hotelli alalt lahkudes tuleb lisaks HES-koodi olemasolule kaasa võtta ka reisidokumendid, et tõestada turisti staatust. “Liikumiskeeld ei kehti ka turismitöötajatele ja hotellid töötavad tavapäraselt, järgides hoolikalt kõiki ohutusnõudeid,” kinnitab Riisberg, kuid lisab, et soovi korral on siiski võimalik reisibroneeringut muuta. “Kui kliendil on soov ühel või teisel põhjusel Novatoursi reisibroneeringut muuta, saab ta seda teha vastavalt reisitingimustele ja reisi muutmise lihtsustamiseks soetatud lisateenustele. Novatours pakub juba mitmendat aastast reisiplaanide muutmise lisateenust Gold Flex. Reisi broneeringuga koos vormistatud lisateenusega saab teha tasuta muudatusi, näiteks vahetada reisi kuupäeva, kestust, hotelli, toatüüpi, toitlustustüüpi või/ja sihtkohta.”

Riisberg toonitab ka seda, et enne reisi on kindlasti vajalik end kindlustada selle vastu, et reisi ajaks viirusesse nakatumise puhul ei kannaks reisija kahju. “Eelmise aasta novembris tõi Novatours esimese reisifirmana Baltikumi reisijateni lisateenuse COVIDi Paus, mis annab võimaluse oma puhkust tasuta edasi lükata, juhul kui reisija peaks saama enne väljalendu kinnituse COVID-19 positiivse testitulemuse kohta,” selgitab Riisberg. “Samuti pakume koostöös Salvaga Covidi-kaitsega reisikindlustust. Soovitame vormistada vajalikud poliisid võimalikult varakult, sest nii on kindlustuskaitse olemas ka enne reisi algust.”

Riisbergi sõnul hoiab Novatours kõikidel oma sihtkohtadel hoolega silma peal. “Saame infot erinevatest kanalitest ja oleme igapäevaselt ühenduses oma heade partneritega ja esindajatega nii Eestis kui ka välismaal. Kõigis oma tegevustes lähtume eelkõige sellest, et reisijad oleks kaitstud ja hoitud.”

TEZ Touri turundus- ja müügijuht Svetlana Vertjanova kinnitab samuti, et Türgi komandanditunni piirangud ei puuduta turiste. “Väljaspool hotelli peavad alati kaasas olema turisti staatust kinnitavad dokumendid — reisivautšer ja pass,” paneb Vertjanova reisijale südamele. “Maskikandmine väljaspool hotelli on kohustuslik. Hotellid on avatud ja teenused töötavad vastavalt ilmastikuoludele ja täituvusele. Töötavad haiglad, valveapteegid. Väljaspool hotelli olevates restoranides ja baarides toimub vaid kaasamüük. Esmaspäevast laupäevani on avatud toidupoed 10:00-17:00. Kaubanduskeskused on suletud. Ekskursioonid toimuvad, täpse info valikust ja Türgis kehtivate reeglite kohta saab reisija kohapeal TEZ Touri hotelligiidi käest.”

Mis puudutab reisikuupäevade võimalikku muutmist, ei välista Vertjanova ka seda. “Püüame pakkuda reisijatele paindlikke lahendusi ning läheneme igale olukorrale individuaalselt, sh proovime leida igale reisijale sobivad reisikuupäevad,” kinnitab reisifirma kõneisik.