Teist kevadet järjest ei tähista lume minek ja kõrgem päikesekaar täiemahulist orienteerumishooaja algust. Eesti Orienteerumisliit korraldab ala harrastajaile 12. aprillist 9. maini püsirajakuu. Üle kogu Eesti püstitavad orienteerumisklubid maastikule üle 50 orienteerumise püsiraja, kus igaüks saab omale sobival ajal kontrollpunkte läbides tervist taga nõuda.

„Eelmisel aastal olime samas olukorras ja siis me need püsirajad leiutasime," nendib orienteerumispäevakute projektijuht Mait Tõnisson. „Kui tavapäraselt oleme korraldanud üle 300 päevaku, kus umbes 7700 harrastajat teevad kokku pea 64 000 starti, siis eelmise aasta kevadet alustasime püsiradadega ning tegime kevadel ära jäänud päevakud septembris-oktoobris järgi. Nii jõudsime kokku 250 ürituseni. Küllap sel aastal läheb samamoodi. Hoiame korraldajail sära silmis ja pakume harrastajaile võimalikult palju kvaliteetseid orienteerumisvõimalusi. Ja niipea, kui olukord riigis lubab, alustame päevakutega," lausus Tõnisson.

Kõik püsirajakuul osalejad löövad nädala jooksul kaasa ka veteranikuu Sinilillejooksudes, nimelt annetatakse igalt 19.-25. aprillini laekunud osalustasult 1 euro Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingule. Lisaks loositakse püsirajakuul osalejate vahel toetajate poolt välja pandud auhindu.

Orienteerumispäevakute pikaajaliseks nimipartneriks on jätkuvalt Riigimetsa Majandamise Keskus. RMK puiduturustusosakonna juhataja Ulvar Kaubi sõnul seisab RMK selle eest, et riigimetsas oleks tervisespordi ja liikumise võimalusi sellisel kujul nagu täna ka järgmisel sajal aastal. „Orienteerumine on parim viis näidata inimestele erinevas vanuses ja seisundis metsa ning seepärast sobib meile koostöö orienteerujatega," lausus Kaubi.

Järgmised kolm aastat toetab päevakuid oluliselt Apotheka apteekide frantsiisikett. Selle juhi Marika Pensa sõnul tõmbab orienteerumine tänases päevas kõikidesse õigetesse kastidesse linnukesed: „Orienteerumine toimub värskes õhus, hajutatult ja heas seltskonnas." See kõik on Pensa sõnul parim viis turgutada praegu inimeste füüsilist ja vaimset tervist.

Teave püsirajakuu ja sellest osavõtmise kohta on üleval kodulehtedel www.orienteerumine.ee ja www.päevakud.ee.