Samovarimaja perenaise Herling Mesi sõnul on näitusele oodatud samovarid erinevatest põnevatest ja nutikatest materjalidest. Isetehtud samovari kõrgus peab olema kuni 50 cm, meistriteos peab püsti seisma ning tuleb Varnjasse Samovarimajja toimetada hiljemalt 21.juuniks 2021. Üks osaleja võib esitada näitusele ka mitu eksponaati.

Suvenäitus on avatud 26.06-31.08.2021 ning suve jooksul selgub külastajate abil rahvalemmik, kes saab autasuks väärt kingituse Sibulateelt! „Tahame innustada inimesi kaasa mõtlema ja fantaasiat rakendama," räägib Mesi, kes lisab, et inspiratsioonina võib veebiavarustest leida isemeisterdatud samovare makaronidest, keedusuhkru, pabermassi ja poltide-mutriteni välja. „Praegune piirangute aeg ning vesine ilm väljas annavad aega käsitööks, et vaimu virgena hoida," märgib Mesi.

„Varnja küla Sibulateel on muutumas kultuuririkkaks piirkonnaks ja tahame oma kolleegidega sammu pidada," rääkis Mesi. Ta tõi esile Voronja galerii suvenäitused ning koduresto Lendav Laev kunstnikest pererahva kodugalerii. „Tahame pakkuda külastajatele rohkem põhjuseid jälle lemmikusse Eesti nurka tagasi tulla ja teha seda läbi samovariarmastuse."

Samovarimaja on pererahva Herling ja Marko Mesi erakogul põhinev kohalik muuseum Varnjas, mis avas oma uksed 2020. aasta suve lõpus. Uue hooaja avab Samovarimaja juunikuus, olles avatud R -P kell 12­­-17 Muul ajal avatud ettetellimisega.