Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ütles, et toetus on suunatud nende ettevõtete abistamiseks, kes on jätkuvalt erinevatest piirangutest enim mõjutatud. „Oleme viimaste nädalate jooksul väga lähedalt suhelnud ettevõtetega ja turismisektori esindajatega, et toetusmeetmeid paremini sihistada," ütles Sutt. „Tulemas on ka lisatoetused ligikaudu 25 miljoni euro ulatuses turismisektorile ja 19 miljoni euro ulatuses jaekaubandusele, mille eesmärk on hüvitada kevadiste piirangutega seotud kulud," lisas ta.

Täna ja homme avanevate toetuste sihtgruppideks on majutusettevõtjad, reisi- ja transpordiettevõtjad, Tallinna vanalinna toitlustusettevõtjad, käsitöö- ja suveniirimüüjad ning Eesti disaini müüjad üle Eesti, kelle majandustegevust on negatiivselt mõjutanud COVID-19 viiruse puhangust tingitud erandlikud asjaolud. Kõikides sihtgruppides (välja arvatud toitlustusettevõtjad) saavad nüüd toetust taotleda ka füüsilisest isikust ettevõtjad, mittetulundusühingud ja sihtasutused. Ühtlasi leevendati varasemaga võrreldes nõudeid tasutud tööjõumaksude osas.

Majutusettevõtjate sihtgrupis on toetuse maksimaalne summa 180 000 eurot, reisikorraldaja ja transpordiettevõtja sihtgrupis ning Tallinna vanalinna toitlustusettevõtja sihtgrupis 80 000 eurot ning käsitöö-, suveniiri- või Eesti disaini müüjate sihtgrupis on maksimaalne toetuse summa 60 000 eurot. Toetusvooru maht on kokku 9,7 miljonit eurot.

Rohkem infot toetuste kohta: https://www.eas.ee/covid-19-toetused/