Tallink katsetab kiirtestide teenuse pakkumist pardal koostöös ettevõttega Farmatar ning testida saab Tallinna-Helsingi liini neljal tänasel väljumisel.

Pilootprojekt on osa Tallink Grupi kavast alustada pikemas plaanis testimisteenuse pakkumist ettevõtte laevade pardal, tõhustamaks laevadel tänaseks juba juurutatud ohutusmeetmeid pärast seda, kui riigipiirid mingil ajahetkel taas turismireisideks avatakse ja reisijate arvud suurenevad. Ühtlasi on see ka oluline samm ettevõtte põhjaliku ohutusmeetmete ja protsesside uuendamise kavast, et olla valmis ajaks, mil reisipiirangud leevenevad.

„Me otsime pidevalt üha uusi täiustatud ohutusmeetmete lahendusi ja teeme juba täna ettevalmistusi maksimaalselt ohutute reisimisvõimaluste pakkumiseks pärast riigipiiride avanemist ja turismireiside taastumist, millal iganes see siis toimub," kommenteeris pilootprojekti ja koostööd Farmatariga Tallink Grupi kliendikogemuse valdkonna juht Age Vanajuur.

„Praegu on just õige aeg lahendusi otsida ja katsetada, et oleksime valmis oma klientidele käsi südamel kinnitama, et oleme teinud kõik endast oleneva, et teha reisimine ohutuks ja tagada meie klientidele meelerahu, kui nad taas meie laevade pardale astuvad," sõnas Vanajuur.

„Ligipääs kiirtestidele on väga lihtne viis pakkuda inimestele suuremat kindlustunnet enda tervise osas, seega kaalume hetkel võimalust teha selline testimine tulevikus kättesaadavaks kõikidel meie laevadel, mil üha rohkem reisijaid, peresid, sõpru ja reisiseltskondi meie laevadele naasevad. Testimise võimaluse pakkumine, lisaks mõistagi teistele täiendatud viiruskontrolli meetmetele, peaks veelgi kaasa aitama sellele, et reisimine oleks edaspidigi ohutu kõigile," lisas Vanajuur.

Koroonaviiruse antigeeni kiirtesti Megastari pardal teostavad kvalifitseeritud meditsiinitöötajad. Testimisvõimalus on avatud kõikidele reisijatele neljal väljumisel - nii reisijatele kui ka veokijuhtidele ja testi maksumus on 39 eurot reisija kohta.