Salva Kindlustuse müügidirektor Kaupo Kalev selgitas, et kuna Salva pakub reisikindlustuse juurde COVID-19 tervisekindlustuse kaitset, siis paljud reisijad uurivad kindlustusfirmalt, kuidas ja millistel tingimustel praeguses olukorras üldse riikidesse pääseb. „Üldiselt on paljudel riikidel nõue, et peab olema ette näidata teatud tunnid varem tehtud koroonatesti negatiivne tulemus. Praktikas on aga ette tulnud olukordi, kus reis on ära jäänud või edasi lükkunud, sest testimiseks ei ole piisavalt vabu aegu olnud või viibib labori vastus testi tulemuste kohta,” märkis Kalev.

Siiani ei ole eriti laialt levinud informatsioon, et tegelikult pole paljudesse riikidesse sõiduks vaja laboratoorset PCR-testi, vaid tihti piisab sertifikaadiga antigeeni testist. „Antigeeni testi eelis on selle odavam hind ning kiire tulemus- vastuse ja sertifikaadi saab kõigest mõnekümne minutiga. Peale erinevate tervisekeskuste saab teste teha ka Confido kiirkliiniku testimispunktides, mis on üles seatud mitmetes kaubanduskeskuses, aga ka otse lennujaamas ja Tallinna sadama D-terminalis. Salva reisikindlustuse klientidele on Confido koroonatestid lisaks ka soodushinnaga,” lausus Kalev.

Sertifikaadiga antigeeni testi aktsepteerib enamik Euroopa riike ning ka mitmed kaugemad riigid. Kuna koroonatestimisega seotud informatsioon muutub kiiresti, siis tuleks enne reisi riikide nõuded kindlasti selgeks teha. Kaupo Kalev lisas, et praegu on näiteks Holland eriti karmide nõuetega. Seal peab ette näitama PCR testi, mis on tehtud maksimaalselt 72 tundi enne riiki saabumist ning lisaks veel antigeeni test 2 tundi enne lennu väljumist.

Confido tegevjuht Risto Laur selgitas, et kuna testi tulemused saab kätte juba mõnekümne minutiga, siis kõige lihtsam ja mugavam ongi test ära teha vahetult enne reisi Tallinna lennujaamas. „Küll aga tuleb lennujaamas testi tegemiseks aeg kindlasti ette broneerida, et tagada õigeaegne testile pääsemine — vahetult enne lende on testimise soovijaid alati palju ja eelbroneerimine kiirendab protsessi oluliselt. Lisaks tuleb testi aega broneerides arvestada, et tulemuse ja sertifikaadi kättesaamine võtab kuni 30 minutit. Seega kes tahab lennujaama minna juba täieliku kindlustundega, et lennule pääsemine on tagatud, võib testi ära teha juba päev varem mõnes meie kiirkliinikus,” lausus Laur.

Salva hakkas möödunud aasta juunist pakkuma uudse kindlustuskattena COVID-19 põhjustatud reisi ärajäämise ja tervisekindlustuse kaitset, mis aitab toime tulla viirusesse nakatumisega seotud kuludega. Kindlustus katab COVID-19 haigestumise tõttu välismaal tekkinud ravikulud, karantiini jäämise kulud ning vajadusel uuete tagasisõidupiletite maksumuse.

Lisaks saab Salvas tõsta tervisekindlustuse kindlustussumma lausa miljoni euroni, mis katab kõik võimalikud tekkida võivad tervisekahjud ka riikides, kus terviseteenused on äärmiselt kallid.

Salva Kindlustuse müügidirektor Kaupo Kalev rõhutas, et praeguses olukorras on kaugemale sõite planeerides eriti oluline konsulteerida professionaalidega reisibüroodest või kindlustusest, sest kindlustus katab küll kulud, kui inimene ise jääb viirusesse, kuid mitte suletud riigipiiridest ja sellest tulenenud katkestatud lendude kulusid.

Jooksvat informatsiooni riikide nõuetest reisijatele leiab lehelt: reisitargalt.vm.ee