Maarika Honkoneni sõnul olid kuus aastat väga eriilmelised. „Meil oli võimalus näha turismi tipphetki, kus ettevõtjate ja riigivõimu koostöös loodud Eesti turismipotentsiaal rakendus. Nägime suurt kasvu ja võimsat, aastast aastasse kasvanud eksporti ning seeläbi tugevat panust Eesti majanduse konkurentsivõime tõusu. Aga seoses globaalse kriisiga nägime ka selle ühistöö täielikku kokkuvarisemist ja seda, et „uppuja päästmine on uppuja enda asi". Olen väga tänulik kõigile Eesti turismisektoris töötanud inimestele nende igapäevase panuse eest ning erinevate perioodide EHRLi juhatustele suur tänu usalduse eest," ütleb Honkonen.

EHRLi juhatuse esimees Ain Käpp toob esile Maarika Honkoneni panuse EHRLi kui erialaliidu laienemisse ja teadvustamisse nii turul kui ka avalikkuse ees. „Maarika mõlgutas lahkumismõtteid juba varem, kuid kriisis leidsime mõlemad, et peame ootama stabiilsemaid aegu. Nüüdseks on selge, et kriis oli on ja jääb veel vähemalt lähiaastateks ja sellega seos on oluline ka liidu juurde tuua uus inimene, kes vaatab värske pilguga meie sektorile peale ja toob uut energiat," ütleb Käpp.

Uus juht suure kogemuste pagasiga

Ta iseloomustab Killu Maidlat kui valdkonnas tuntud professionaali, kelle energia ja positiivsus liidu töös tõhusalt rakendatud saavad. "EHRLi liikmena on Killu panustanud oma teadmiste ja kogemustega juba aastaid meie tegevustesse. Ta on innustav juht, kes on pühendunud tulemustele ja koostööle. Erasektoris on ta ennast tõestanud, nüüd on tal võimalus panustada veelgi suuremalt ja valdkonnaüleselt, ootame sellest koostööst palju," sõnab Käpp.

„Hüppan vette minu jaoks täiesti koduses veekogus. Paraku vett, milles jõuliselt ujuda, praegu eriti ei ole," ütleb Killu Maidla. „Olen üle 20-aastase hotellitöö kogemusega ja tunnen valdkonna valu ja võlu."

Killu Maidla on töötanud hotellimajandusega seotud ettevõtluses viimased 10 aastat juhi rollis. Aastatel 2011-2019 juhtis ta Tallinna vanalinnas asuvat 4-tärni hotelli My City Hotel. 2019. aastast asus Maidla juhtima Eestis uuenduslikku ja erinäolise kontseptsiooniga 84-toalist Hektor Konteinerhotelli, mis avati Tallinnas Telliskivi piirkonnas vahetult enne puhkenud kriisi 2020. aasta veebruaris.

Ees on palju tööd

Maidla sõnul on vaatamata praegusele kriisile olukord keeruline, kuid jõudu annab sektori inimeste optimism tuleviku osas. „Peame uue olukorraga kohanema ja olema valmis selleks, et see kriis ei kao kuude, vaid pigem aastatega. See loob hea pinnase arenguteks ja tõenäoliselt ka täiesti uutmoodi teenusteks. Turismi taastudes peame olema tugevamad ja paremad kui olime enne kriisi, sest iga sihtkoht tahab turismitulu kiiresti taastada ja konkurss läheb pingeliseks. On rõõm, et siseturism ei ole kuhugi kadunud ja loodan, et meie inimesed avastavad Eestimaad sama innukalt edasi ka pärast maailma avanemist. Eesti klient on üks nõudlikumaid ja juba seetõttu hindamatu asjaosaline valdkonna arengute juures," ütleb EHRLi uus tegevjuht Killu Maidla.

EHRLi uus tegevjuht asub ametisse 22. märtsil.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on hotelli- ja restoranimajandusega tegelevate füüsiliste ja juriidiliste isikute ühiskondlik, vabatahtlik, demokraatlikel põhimõtetel tegutsev tööandjate esindusorganisatsioon. Liitu kuulub pea 200 ettevõtet või ettevõtete ühendust, sh hotelli- ja toitlustuserialasid õpetavad koolid. EHRL on Eesti Tööandjate Keskliidu asutajaliige ning kuulub alates 1993. aastast Euroopa Liidu Hotellide ja Restoranide Assotsiatsioonide liitu HOTREC.