Viimasel aastal on paljudel suurtel reisifännidel ära jäänud reiside asemele tekkinud uus hobi — vanade reisialbumite korrastamine. Pole paremat aega selgitada välja, mitut maailma enimpildistatud vaatamisväärsust sinu pildikogu sisaldab.

Toome ära nimekirja maailma enimpildistatud vaatamisväärsustest — tagantpoolt ettepoole.

10. Budapest — St Stepheni katedraal

Suuruselt kolmas kirik Ungaris on tähtis Budapesti sümbol ja sai nime Ungari esimese kuninga järgi.

Budapest – vaade St Stephani katedraalist.

9. Buenos Aires – Caminito

Turistilikus Boca kvartalis asuv munakivisillutisega Caminito on väike kitsas tee, mida palistavad värvilised majakesed. See kõik on liigagi turistilik, kuid seda veidi ülepingutatud sagimist tasub pildistada.

Buenos Aires – Caminito

8. Firenze – Michelangelo väljak

Kui heita pilk Google´i pildiotsingusse, siis enamus pilte pole tehtud mitte ruudukujulisest väljakust endast, vaid postkaardivaatest alla Firenzele.

Firenze – Michelangelo väljak

7. Monte Carlo – Hôtel de Paris Monte-Carlo

Hôtel de Paris Monte-Carlo on luksusliku elu sümbol ja kõik turistid olenemata oma rahakoti paksusest tahavad näidata, et nad on “rikaste ja ilusate” juures ära käinud. Pildistamiskoha boonuseks on veel see, et samas on filmitud James Bondi film GoldenEye.

Hôtel de Paris Monte-Carlo

6. Veneetsia – Ponte dell’Accademia

Seda silda teavad kõik, kes kunagi Veneetsiat piltidelt on näinud. Miks just seda silda pildistatakse, ei tea enam keegi, aga see vaade on juurdunud paljude turistide alateadvusse, mis sunnib õigel hetkel õigesse kohta sattudes kaamera päästikule vajutama. Või siis seda tegema hoopis sillal seistes.

Igatahes on kaamerate ja telefonidega pilti klõpsivate inimeste hulk nii sillal kui selle suunal Veneetsia kõrgeim. Mis on väga üllatav, oleks arvanud, et fotograafe tõmbab magnetina hoopis Piazza San Marco — „Euroopa külalistetuba”, nagu Napoleon on öelnud. See on sammastega ääristatud elegantne väljak, mille ühes otsas asuvad Püha Markuse basiilika unised kuplid, kaared ja säravkuldsed mosaiigid.

Veneetsia

5. Istanbul – Kiz Kules ehk Neitsitorn

Torn tähistab piiri Aasia ja Euroopa vahel. Nii tähelepanuväärset kohta, eriti kui seda märgib efektne maamärk, lihtsalt peab pildistama. Ja nii ka tehakse, massiliselt.
Istanbul – Kiz Kules ehk Neitsitorn.

4. Pariis – Moulin Rouge´i kabaree

Miks mitte Eiffeli torn? See on tõesti veidi üllatav, aga statistika annab Pariisis pildistamise esikoha tuntud kabareele, mille kuulsus meelelahutusasutusena pole enam küll tipus, aga veskiga maamärki mäletatakse endiselt üle maailma.
Moulin Rouge´i kabaree

3. Barcelona – Güelli park

Et turistihorde natukenegi talitseda, muudeti Güelli pargi sissepääs mõned aastad tagasi tasuliseks. Kuid ikkagi pildistatakse seal alati, kui Barcelonasse satutakse. Tuntud kohaliku arhitekti Antoní Gaudi loodud ulmelise välimusega park pakub, mida pildistada.
Barcelona – Güelli park

2. Rooma, Itaalia – Trinità dei Monti

Rooma ajalooline vaatamisväärsus on tõusnud maailmas teisele kohale — miks reisijad just seda renessansiajastu katoliku kirikut nii palju pildistavad, jääb nende miljonite turistide teada, kes viisid Google´i andmetel selle koha kõige pildistatumaks kohaks Roomas.
Trinità dei Monti

1. New York – Guggenheimi muuseum

Jällegi võib imestada, et miks mitte vabadusesammas, Times Square või Empire State Building, aga Google´i pildistatistika näitab, et see tuntud ja erilise kujuga muuseum on kaamerate lemmik.
New York – Guggenheimi muuseum.


10 Eesti enampildistatud kohta

Tallinna vanalinn.


10. Keila-Joa juga
9. Pirita jahisadam
8. Rakvere linnus
7. Viljandi lossimäed
6. Haapsalu loss
5. Kuressaare loss
4. Pärnu rand
3. Narva Hermanni linnus
2. Tartu Ülikool
1. Vaade Tallinna Toompea vaateplatvormilt

Allikad: Sightsmap, Reisijuhi arhiiv