Ettevõtte käive oli mullu 20,6 miljonit eurot, mis on 56 protsendi võrra vähem kui 2019. aastal.

Kontserni äritulud kokku olid 36,3 miljonit eurot, mida on 24,1 miljoni euro võrra vähem kui 2019. aastal. Puhaskahjum oli kaks miljonit, auditeerimata kulumieelne ärikasum 5,8 miljonit eurot.

Koroonaviiruse mõju tõttu lennureisijate ja -operatsioonide arvule koondas Tallinna lennujaam 2020. aastal 25 protsenti töökohadest ning aasta lõpu seisuga jätkas ettevõttes tööd 509 inimest.

Et Tallinna lennujaam lõpetas mulluse aasta prognoositust väiksema kahjumi ning positiivse kulumieelse ärikasumiga, nimetas ettevõte seda tähelepanuväärseks saavutuseks Euroopa lennujaamade hulgas.

Tallinna lennujaama juhatuse esimehe Riivo Tuvike ütles, et prognoosi järgi kujuneb käesolev aasta veel keerulisemaks. Reisijate arvuks prognoositakse 33 protsenti 2019. aasta mahust ehk miljon reisijat, samas on aasta esimesed kuud olnud prognoositust madalama reisijate arvuga. Ettevõte käibeprognoos on 21,3 miljonit eurot ja kahjumi suuruseks prognoosib ettevõte 5,3 miljonit eurot.

"2020. aastaga võrreldes suurem kahju on tingitud võrdlusbaasiks oleva 2020. aasta tugevast kahest esimesest kuust, reservide ärakasutamisest, mille tulemusena ei ole võimalik enam kulusid vähendada, ning toetusmeetmete puudumisest. Kulude juures mängib oma rolli ka lumerohke aasta algus, kus lumekoristusega seotud kulud on kasvanud eelmise aastaga võrreldes 10 korda," lisas Tuvike.