Programm sai alguse aastal 2018. Viiruse tõttu jäi aga paljudel, kes said eelmisel aastal 18-aastaseks, pääsmed kasutamata või üldse välja andmata. Seetõttu lisatakse 2020. aasta eelarve 2021. aastaks, mis omakorda võimaldab 2022. aastal kaks korda enamal noortel rongiga Euroopat avastada.

"Kavandame megavooru 60 000 rongipassist, mis käivitatakse tõenäoliselt tänavu oktoobris," ütles ELi noorsoovolinik Mariya Gabriel. "Meil on nii taotlejaid, kes said möödunud aastal 18, kui ka neid, kes said seda tänavu."

Praegu võimaldab Interraili pass reisijatel külastada 40 000 sihtkohta 33 Euroopa riigis. 18-aastastele tasuta raudteelubade andmise mõte on edendada suuremat kultuuridevahelist ühtsust kogu ELis. Piletid eraldatakse liikmesriikidele nende elanike arvu järgi ja kandideerida saavad ainult ELi kodanikud või seaduslikult Euroopa Liidus elavad isikud.

Edukad taotlejad peavad kasutama pileteid ajavahemikul märtsist 2022 kuni märtsini 2023 kuni 30 päeva jooksul. Kuna COVID-19 pandeemia mõjutab endiselt Euroopat, pakutakse noortele paindlikke broneeringuid ja marsruute ning täiendavat tervise- ja reisitõrkekindlustust. Neil, kes olid juba 2019. aasta novembris oma tasuta rongipassi kätte saanud, on selle kasutamiseks aega kuni 31. augustini.

Programmi saab avaldusi esitada Euroopa noorteportaali kaudu SIIN, kui kõik kuupäevad on kinnitatud.

Allikas: Lonely Planet