Riigid, kuhu reisimisel aktsepteeritakse kas antigeeni või PCR testi:

PCR-testi kasutatakse patsientide puhul, kellel on koroonaviiruse sümptomeid või põhjust kahtlustada ägedat nakkust (näiteks kui on olnud kokkupuude COVID-19 haigega). Koroonaviiruse antigeeni testid on aga mõeldud inimestele, kes vajavad COVID-19 haiguse välistamist reisimiseks riikidesse, kus aktsepteeritakse antigeeni testi tulemust. Testida saab lennujaamas, Confido kiirkliinikutes ja Meditsiinikeskuses, samuti Paldiski Põhjasadamas.

„Üha enam riike aktsepteerib PCR-testi asemel koroonaviiruse antigeeni määramise teste. Antigeeni testide eeliseks on soodsam hind ja kiirus — testi tulemuse saab kätte juba 15-30 minuti jooksul. Negatiivse testi tulemuse korral võib oma reisiplaanidega edasi minna, positiivse tulemuse korral aga tuleks patsiendi ja tema lähikontaktsete testimist jätkata PCR-meetodil,” kommenteeris Confido testimispunktide koordinaator Liis Ader.

Antigeeni testi võivad lennujaama ja Paldiski sadamasse minna tegema ka need, kes ei lähe reisile, vaid soovivad kiiresti oma terviseseisundi kohta infot saada. Confido esindaja rõhutas aga, et testi tegemiseks tuleks kindlasti broneerida aeg, et vältida ootejärjekordade tekkimist. „Vahetult enne lende või laevade väljumisi on testimise huvilisi alati palju. Eelnev aja broneerimine tagab inimeste hajutatuse ning 2+2 reegli täitmise lennujaamas või sadamas,” sõnas Ader. Aja saab broneerida Confido kodulehel aadressil https://www.confido.ee/covidtest.

Ader pani reisijatele ka südamele, et kuna riigid muudavad sisenemise nõudeid ilma pikema etteteatamiseta, siis tasub need kindlasti vahetult enne reisi uuesti üle kontrollida.