Midagi aktiivset

Sel talvel on Pärnus rohkelt õuetegevusi, millega oma aega põnevalt sisustada. Kunstjääga uisuväljak on nii nooremate kui vanemate kohalike seas osutunud väga populaarseks ning uiskude välkudes saab seal kasvõi õhtuni lõbusalt aega veeta. Kui perega on kaasas väiksemaid lapsi, suunduge lisaks ka uisuväljaku kõrval asuvasse Munamäe parki kelguga liugu laskma.

Soovid vältida suuremaid seltskondi? Kui sul on kaasas oma suusad, saad teha mõned ringid Rannapargis, kuhu on äsja loodud 1,5 km pikkune suusarada (pane tähele — see on ühesuunaline ja liigub vastupäeva). Tõstamaal on värsked suusarajad valmis meisterdatud mõisa pargis, kus saad valida 1 km, 2,5 km või 5 km erineva raskusega (tõusude-langustega) radade vahel.

Kesklinnas on seiklushimulistel lastel võimalik proovida mootorsaanisõitu. Lastele on püsti pandud eriline rada ja mootorkelgud on just 4-14 vanuses lastele harjutamiseks loodud.

Sealsamas lähedal saavad erinevas vanuses ralliässad proovida ka jõejääl kartimist. Nimelt on CityKart, kelle aastaringne kardikeskus asub kesklinnas Pärnu Keskuses, loonud kartidele jääraja kesklinna silla kõrval. Kui järjekord jõe peal on pikaks veninud, tasub külastada ka Pärnu Kardikeskust, kus saad soovi korral pidada oma seltskonnaga turniiri ja rentida saunaga VIP-ruumid mõnusaks õhtupoolikuks.

Tõukekelk ehk soome kelk on taas populaarseks muutunud ja hea mõte on neid praeguse käreda ilmaga kasutada näiteks looduses matkamiseks. Talviste rabade, jõgede ja luhtade avastamiseks võta ühendust kogenud Soomaa giididega ja saad soode-rabade maad näha hoopis teisest vaatevinklist.

Põnevat matka talvistes tingimustes saab praegu teha ka merel. Uisumatk merejääl võimaldab oma uisuoskuseid teistmoodi proovile panna ja merel liueldes kogeda midagi uudset.

Midagi rahulikku

Kolme Karu Kaubamajas toimetab käsitööettevõte Vaas&Vaas. Ema ja tütre tiim pakub lisaks disaini- ja käsitöötoodetele ka huvitavaid töötube. Vaheajal ootab 6-aastaseid ja vanemaid meisterdamishuvilisi kolm erinevat töötuba: 22.02 maskide meisterdamine, 23.02 liikuva 3D ruumikaunistuste meisterdamine ja 25.02 rahakassa meisterdamine. Grupid on hajutatud kahe ruumi vahel.

Maarja-Magdaleena Gildi meistrid ootavad vaheajal kõiki väledaid näppe osalema avatud töötubades. Gild on avatud T-L, 24.02 pühade puhul suletud. Töötubasid on nii suurtele kui väikestele. Saab viltida, nukke meisterdada, klaasi sulatada, savi voolida ja veel palju muud põnevat. Hajutame huvilisi võimalikult palju, et ühe meistri juures saaks olla väike tuttav grupp või pere.

Pernova Loodusmaja külastamiseks terve perega tasub võtta mitu head tundi. Lisaks erinevatele näitustele, interaktiivsetele väljapanekutele ja majamängudele saate külastada Eestis ainulaadset kerakino. Täiskuppelekraani vahendusel saab sukelduda korallide vahel või lennata avakosmosesse ning seansid korduvad päeva jooksul.

Kindlasti jõuab perega läbi käia ka Pärnu linna kolm muuseumit. Punase Torni panoraamkino näitab erilist animatsiooni viimase 15 000 aasta kohta siin paigus. Pärnu Muuseumi püsinäitus “11 000 aastat ajalugu” võimaldab kogetut aeglasemas tempos avastada ja lugeda pikemalt, miks ja kuidas siin inimesed nii kaua tegutsenud on. Koidula muuseumis saab uute ja interaktiivsete väljapanekute abil koolilastele tutvustada, kuidas nende õppeelu oleks võinud välja näha rohkem kui sada aastat tagasi.

Midagi kultuurset

23.02 tähistatakse Pärnus Eesti Vabariigi aastapäeva. Kell 19-21 esitatakse Iseseisvuse väljakul etendust “Teekond eestlaseks ja tagasi”. Sõna-, heli-, video-, valgus- ja vormikunsti kätkev vaatemäng jutustab loo Eesti inimese olemusest ja selle kujunemisest. Etendusest ei puudu ka traditsiooniline iseseisvusmanifesti ettelugemine. Pealtvaatajate hajutamiseks näidatakse 12-minutilist etendust mitu korda.

27.02 võtab aset Pärnu Tulefestival. Päevases programmis on loengud ja tuleskulptuuri töötuba, musitseerivad kohalikud Pärnumaa autorid. Õhtuses programmis peetakse skulptuuride süütamise rongkäik, kõlab muusikat ja toimuvad performance’id.

Allikas: Visit Pärnu