Saar on valmis loobuma praegusest 14-päevasest kohustuslikust karantiinist, et anda oma turismile taas hoog sisse, teatas hiljuti Bloomberg. See otsus vajaks aga valitsuse heakskiitu.

Saar soovib vaktsineerida umbes 70% täiskasvanutest. Selleks annavad raha enam kui tosin ettevõtet ja liitu, teiste seas Phuketi kaubanduskoda ja Phuketi Turismi Assotsiatsioon. Selline tegevus tähendaks, et nad oleksid edukamad vaktsineerijad kui valitsus üldiselt. Riigis loodetakse karjaimmuunsuseni jõuda 2022. aastal.

Taimaa

Millist vaktsiini loodavad kohalikud saada? Hiina firma Sinovac Biotechi oma. Tai regulaator on seda peagi heaks kiitmas.

Plaan tuleb kuid pärast seda, kui Tai hakkas tervitama turiste, kes olid nõus viibima riigis mitu kuud. Kaks nädalat tuli reisijatel siiski karantiinis veeta. Programmi alusel võis turist riiki jääda kuni 270 päevaks või umbes üheksaks kuuks.

Taimaa

Phuketi turismisektor on andnud teada, et nad ei suuda kauem oodata, vastasel juhul ei jää tegijad ellu.

Tai ei ole ainus, kes soovib avada end vaktsineeritud turistidele. Seišellid avasid end neile, kes on saanud kaks doosi vaktsiini. Mitmed riigid, sealhulgas Island ja Taani, arendavad digitaalseid vaktsineerimispasse, et reisida saaks just vaktsineeritud.

Taimaa