Taiwani keskosas Taichungis elav mees käis Hiinas ärireisil ja pidi seetõttu viibima oma kodus karantiinis. Kohalik meedia kirjutab, et mees ei suutnud sellest kinni pidada ning rikkus karantiireegleid kolme päeva vältel seitse korda. Ta käis poes, viis auto remonti ja tegi muudki. Väidetavalt jäi mees vahele naabritele, kes tema reeglite rikkumist pealt nägid ja neil tekkis omavahel sõnelus. Reeglite järgi oleks mees pidanud 14 päeva karantiinis olemas.

Taichungi kohalik omavalitsus andis teada, et tegemist on "tõsise rikkumisega" ning lisas, et mees peab saama "karmi karistuse". Nii kirjutatigi talle välja miljoni Taiwani dollari suurune trahv, mis võrdub lausa ligi 29 000 euroga.

See ei olnud aga veel kõik. Lisaks riigi seni karmimale trahvile peab ta riigikassase tagasi maksma ühe päeva eest 89 eurot. Päevatasu on tegelikult 29 eurot. See on raha, mille valitsus on määranud kompensatsiooniks karantiinis oleku eest.

Taiwan on olnud üks koroonaviirusega võitlemise edulugusid. Nad sulgesid piirid varakult ja viisid läbi masstestimise, juurutasid kontaktide jälgimise süsteemi ning kehtestasid karmid karantiinireeglid.

Riigis juhtus kurioosne juhtum ka eelmise aasta detsembris, kui lekkis videopilt sellest, kuidas Filippiinidelt pärit migrant rikkus hotellitoast väljumisega karantiinireegleid. Valitsus oli ta määranud selleks spetsiaalselt mõeldud hotellituppa, aga ta väljus sealt kaheksaks sekundiks ning talle väänati kohe trahv, mis võrdub 2900 euroga. Allpool on video väga kalliks maksma läinud 8 sekundit kestnud koridoris viibimisest.

Selliste karmide meetmete ja trahvide toel on 23 miljoni elanikuga saareriigis olnud seni vaid 889 koroonaviiruse juhtu ning seitse COVID-19-ga seotud surmajuhtumit.