Tallinna kesklinnas, Linnahalli vahetus läheduses asuv Tallink Spa ja Conference hotelli lõõgastuskeskus Aqua Spa avab uksed peale hooldusremonti külastajatele taas 12. veebruaril. Tallink Hotelsi juhatuse liikme Ave Svartsi sõnul on see esialgu avatud nädalavahetustel reedest pühapäevani. “Samal päeval spaaga avame ka Tallink Spa ja Conference hotelli restorani Nero, mille brunchid on traditsiooniliselt väga nõutud meie külastajate hulgas,” lisab Svarts.

Svartsi ootused täituvuse osas väga suured ei ole: “Meie põhiline kliendisegment — soomlased —, hetkel reisida ja meie teenust kasutada ei saa. Eestimaal reisivate inimeste huvi Tallinna hotellide ja spaade vastu on siiani olnud napp.” Svarts loodab, et nüüd on siseturismi harrastajatel Eestile tiir peale tehtud ja ka Tallinna majutuskohad leitakse klientide poolt üles. “50% täituvuse nõude suudame spaas probleemideta tagada,” kinnitab Tallink Hotelsi juhatuse liige.

Vahepealne spaade kinniolek on Svartsi sõnul jätnud oma jälje kogu ettevõtte tegevusele: “Ei ole ka neid väheseid Eestist saabuvaid majutuvaid kliente, ei ole restoranides sööjaid, tegevus praktiliselt puudub. Loodame ja pingutame selle nimel, et suudame kuni piirangute leevenemiseni vastu pidada, kuigi olukord on väga keeruline.”

Svartsi sõnul ongi kogu lootus piirangute edasisel leevenemisel, et oleks võimalik raskest olukorrast välja tulla. Külalislahkuse ärisektori ootused tervikuna on tema sõnul muidugi sellel, et jätkataks meetmeid, mis aitaksid kõige enam kahju saanud majandusalasid. “Selge on ka see, et piirangute leevenemine Eestis on ainult väike piisk, sektori olukord laiemalt ei parane enne, kui taas on võimalik riikidevaheliselt reisida,” nendib Svarts lõpetuseks.