14.-15. maini toimuv kahepäevane mess toimub nii Lauluväljaku siseruumides kui ka välialal, pakkudes oma 30. sünnipäeval inimestele võimalust turvaliselt tutvuda reisivõimalustega ning saada olulist infot erinevate sihtkohtade ja nendesse reisimise tingimuste kohta.

"Veel eelmise messi ajal ei osanud keegi ette näha, et tänavune ümmargust 30. sünnipäeva tähistav juubelimess on olulisem kui kunagi varem. Inimeste reisikihk ei ole kadunud, vaid aina kasvab, ent reisimise osas on veel palju ebakindlust," ütles Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Mariann Lugus.

"Tourestilt saab professionaalsete reisispetsialistide ja ka asjaomaste riigiametite esindajate käest adekvaatset nõu reisimise kohta uues reaalsuses ning loomulikult hulgaliselt häid pakkumisi, kuhu ja kuidas reisida," lisas Lugus.

Eesti Turismifirmade Liidu korraldatava Tourest 30 laiem fookus on sel aastal turismi taaskäivitamisel ning inimestele vastutustundliku reisimise tutvustamisel. Touresti sõpradele on taaskord püstitatud armastatud Puhka Eestis ala ning Eesti toiduteelised valmistavad erinevate piirkondade ehedat toidukaupa. Luguse sõnul on Tourest nagu üks hea reis - kombinatsioon uuest ja põnevast ning tuntud ja turvalisest.

"Oleme lootusrikkad ja põnevil, sest saabuv kevad tõotab ju reisimisvõimaluste taastumist," märkis Lugus. „Nüüd on aeg käiku vahetada ja turism taaskäivitada. Teeme seda Tourestil ja vastutustundlikult!"

Tourest 30 teemaviited on #reisimehomme, #reisivastutustundlikult, mis sümboliseerivad ühtaegu nii vastutust, lootust kui ka seiklust.