Kuutsemäe ja Väike-Munamäe suusakeskuse ning Vimka Mäepargi turundusjuhi Erlend Aava sõnul plaanitakse keskused talvehooajaks avada juba sellel nädalavahetusel. Lumekahurid töötavad praegu täiel võimsusel. Kuid tänavu on lisaks lume tootmisele väga olulisel kohal ka klientide turvalisus.

Aava sõnul lähtutakse valitsuse juhistest. Siseruumides tagatakse külastajatele desovahendid. Samuti tuleb siseruumides kanda maski. Välitingimustes on hetkel veel piirangud leebemad. Ühele tõstukile pääsevad koos vaid pereliikmed, seetõttu tuleb varuda rohkem aega, kuna järjekorrad on kindlasti pikemad. Aav lisas, et kindlasti vaadatakse üle ka suusakoolide tegevus, kuna õppes on palju vahetut kontakti.

Viljandi lumepargi kõneisiku Mart Kaasi sõnul järgivad ka nemad valitsuse poolt tulevaid juhiseid. Viljandi lumepark, nagu paljud teisedki, avatakse siis, kui kunstlumi maha saadakse, mis juhtub loodetavasti peagi.

Tehvandi Spordikeskuses on 500-meetrine suusarada avatud juba novembri lõpust. Spordikeskuse turundusjuhi Merlin Müüri sõnul on kõik lumekahurid hetkel töös, et rada pikendada. Müür lisas, et nii Tehvandi, Kääriku kui Tartu Tervisespordikeskuses on hetkel avatud kõik spordirajatised, majutus ja toitlustus. Järgitakse valitsuse juhiseid, kuid muid eritingimusi seal hetkel pole. Siiski tasub jälgida jooksvat infot spordikeskuste kodulehekülgedelt ja sotsiaalmeediast.