Amsterdam, Holland

Amsterdamis on rahvusvaheline töökeskkond ja pilkupüüdev arhitektuur. Viimast saab imetleda näiteks rattaga kanalite ääres sõites. Amsterdami elanikud hindavad tasakaalu töö ja vaba aja vahel. Seega on parimad tegevused nädalavahetusteks näiteks jalutuskäik Vondelparkis ja jeneveri joomine puitvoodriga baarides. Tegevuste hulka ei kuulu kindlasti töömeilide lugemine.

Amsterdamist umbes nelja tunnise autosõidu kaugusel asuvad neli linna — Düsseldorf, Brüssel, Lille ja Luxembourg. Pisike autoreis aitab tööellu natukene vaheldust tuua.

Chengdu, Hiina

Kultuuririkas Chengdu on juba rahvusvaheliste reisijate radaritel. Seda eelkõige tänu templitele, teemajadele ja tulisele Sichuani köögile. Väljarändajad leiavad linnas kergesti tööd, ühistransport toimib hästi ja sealsed inimesed on suhteliselt vabameelsed.

Kui Chengdu avastatud, siis on linnast väga lihtne reiside teiste riigis asuvate vaatamisväärsuste juurde. Keeleoskus on pikas perspektiivis väga oluline, kuid seal on väike väljarändurite kommuun, kes aitavad inglise keelt kõnelevatel inimeselt uude keskkonda sisse elada.

Singapur

Singapur on globaalne finantskeskus, kus väljarändajal pole keeruline tööd leida. Lisaks headele töövõimalustele on linnas ka hea ühistranspordi ühendus. Juba ainuüksi Singapuri toidud võivad olla põhjuseks, et sinna kolida. Kohalike lemmikud on näiteks char kway teow, röstsai kaya`ga ja rojak.

Reykjavík, Island

Tegu on linnaga, kuhu kolib järjest rohkem uuendusmeelseid tehnoloogia- ja kunstiinimesi. Tegu on väga uuendusmeelse keskkonnaga, kus inimesed on vabameelsed.

Siiski on väljarändurite elu seal mõnevõrra keeruline. Näiteks on seal teise linnadega võrreldes kallid toiduained ja väga jäised talved. Kuid kui võtta arvesse kõiki töö võimalusi ja vaba õhkkonda, siis võib sinna kolimine seda väärt olla.

Salzburg, Austria

Alpide jalamil asuvast Mozarti linnast leiab mitmeid peeneid kohvikuid. Terve linn on justkui otse muinasjutust. Linna lõunaosas saavad enda vabaaega sisustada suusatamise ja matkade fännid.

Austrias on taskukohane tervisehoiusüsteem ning madal kuritegevuse tase. Lisaks ei pea väljarändajad muretsema ka väga kõrgete elamise kulude pärast.

Auckland, Uus-Meremaa

Peamiselt meelitavad väljarändureid Uus-Meremaale kaunid rannajooned ja maastik. Uus-Meremaa suurimas linnas on suur valik tööd ja vabaaja tegevusi. Samas pole riigi kaunis loodus üldse kaugel. Oma nädalavahetusi saab veeta näiteks Waitomo koobastes või hoopiski uurides J.R.R. Tolkeini fännide unistuste sihtkohta Hobbitoni.
México, Mehhiko

Kui linn, mis tundub justkui väljarändajate jaoks loodud, kõlab liiga rahulikuna, siis México pakub sellele alternatiivi. México sobib suurepäraselt neile, kes naudivad suurlinna elu. Paljud väljarändajad, kes México on valinud on näiteks inglise keele õpetajad. Peresid köidab México madalate elamise kuludega.

México, Mehhiko

Kui linn, mis tundub justkui väljarändajate jaoks loodud, kõlab liiga rahulikuna, siis México pakub sellele alternatiivi. México sobib suurepäraselt neile, kes naudivad suurlinna elu. Paljud väljarändajad, kes México on valinud on näiteks inglise keele õpetajad. Peresid köidab México madalate elamise kuludega.

Montréal, Kanada

Kanada võlub paljusi väljarändajaid. Montréal on sealjuures üks ahvatlevamaid sihtkohti. Linna juures on kõige võluvamad 19.sajandi arhitektuur ja mitmekesine toidukultuur. Lisaks on tegu ühe Kanada suurima peolinnaga. Viisa taotlemise protsessis on väga oluline tegur prantsuse keele oskus.

Portland, USA

Gluteenivabad muffinid, hiiglaslikud raamatupoed ja teemabaarid on linnas tavalised. Kohalikud hindavad jalgrattasõitu ja ühistransporti. Tööturg on väga mitmekesine, seega leiavad ka väljarändajad kindlasti endale midagi. Kohalike sõnul sobituvad väljarändajad nii kaua linna, kuni nad kogukonna arengusse panustavad.

Vilnius, Leedu

Leedus on väga populaarne kohvikus töötamine. Seetõttu on riigis peaaegu igal pool kiire wifi ja väga palju kohvikuid. Vilnius sobib hästi kunstikogujatele, idufirmade juhtidele ja teistele noortele spetsialistidele. Peale munakivi tänavate, lõputute kohvikute ja restoranide, on Vilniuses ka kirev ööelu.

Allikas: lonelyplanet.com