Andide mäestikus paiknev rada koosneb kolmest kattuvast rajast, mille puhul saavad matkajad valida, kas soovivad giididega läbida klassikalist rada, mille puhul tasuks arvestada 4-5 päevaga või lühema paaripäevase raja. Tänasel päeval on erosiooni kartuses inkade raja läbimine riiklikult reguleeritud ja päevas lastakse rajale ainult 500 inimest, millest vaid 200 kohta eraldatakse turistidele.

See 507 km pikkune rada ühendab USA suurlinna Phoenixi ümbruses asuvates rahvusparkides omavahel mitmeid radu. Algselt 90ndate lõpus kavandatud Maricopa rada sai oma arengukava esimese etapi ametlikult valmis tunamullu 2018. aastal. Nüüd ei ole muud, kui minna kõrbeosariiki kaktuseid otsima!

Oloolau troopiline metsas paiknev rahvuslik matkarada on ühtlasi ka koduks primaate uurivale instituudile. Keenia rahvusmuuseumi poolt rajatud 5 km rada pakub kohalikele võimalust põgeneda igapäevasest linnamürast. Mõistagi on oodatud ka eksootikahuvilised turistid.

Enne lingile vajutamist võtke kindlasti sõber kaasa, sest siin on väga kerge ära eksida! Siinkohal on meie netisõbrad Googlest teinud eriti tänuväärset tööd salvestamaks seda paika mingilgi määral tulevastele põlvedele, sest ulatuslik Amazonase metsaraie ei paista lähiajal lõppevat.

Usinamad televaatajad teavad, et telesarjas “Breaking Bad” olulist rolli mänginud New Mexico osariigi loodusmaastik on erilise auraga. Kohe-kohe oma 20. aastapäeva tähistav looduskaitseala hõlmab endas palju ajalugu — nt leiab 525 aakriselt maalapilt 1881. aastal ehitatud Old Stone’i jõeäärse tamme säilmed.

See tervelt 782 km pikkune rada ei ole mõistagi kergete killast. Colorado raja kõrgpunkt on 4 km kõrgusel ning teekonna läbijaid tasustatakse hingematva vaatega Colorado Rocky mäestikule.

Algselt köistrammi päästetöödeks ehitatud rada Lantau saarel on tänaseks päevaks saanud ametlikult matkaraja tiitli. 5,7 km pikkune rada hõlmab endast nii treppe kui ka metsavahelist teekonda, mille läbimiseks kuulub orienteeruvalt 4 tundi.

Californiale kuuluval Santa Cruzi saarel paiknev matkarada pakub hingematvaid vaateid igas ilmakaares. Santa Cruzi saart on õnnistatud rikkaliku floora ja faunaga — saarelt leiab üle 600 erineva taime, 140 linnu ja 11 maise imetaja, mis teevad selle paiga võimaluse korral kindlasti kohustuslikuks külastuseks.

Kõrbeosariigis on mõistagi palju erinevaid võimalusi eksirännakuteks. Üks sellistest asub Flagstaffi linna lähedal Arizona osariigis ja sobib ideaalselt ka algajatele.

Allikas: Reisidiilid