1. Splavs — ujuvad restoranid

Kui tavalised toitlustuskohad on ära tüüdanud, siis Serbia jõe kallastelt leiab ägedaid ujuvaid restorane/klubisid, mis on pandud kalda külge kinni, kuid vee peal asuvad toitlustuskohad pakuvad siiski ägedaid kogemusi. Traditsioonilisi roogasid, laialt armastatud kohvijooke ja parimaid käsistsi valmistatud õllesid pakkuvad restoranid võõrustavad oma külalisi õhtuti tihti elava muusikaga, lõbusa õhkkonnaga ja äärmise külalislahkusega. Suvel on splavad avatud hommikul 8st kuni südaööni, ürituste ajal ka kauem.

Tuntumad splavad on näiteks: 20/44 ja Leto Sava jõel Belgradis ja Kraljica Ibra ning Mreza splava Kraljevos.

Leto ujuv ööklubi Belgradis:


  1. Drvengrad küla

210 kilomeetri kaugusel pealinnast asetseb Drvengradi küla, mis ehitati filmi “Life is a miracle” võteteks. Emir Kusturica, filmi rezisöör lõi küla inspireerituna oma ettekujutusest, milline võttepaik võiks välja näha. Mujal maailmas teatakse seda küla Kustendorf nime all, kuid serbialasele on ta “puust linn” ehk Drvengrad. See eriline paik ei ola väga kaugel Mokra Gora linnast, kus elab vaid veidi üle 600 elaniku. Filmi võttepaigast on nüüdseks saanud väga suur turistimagnet ning sarnaselt “Tõe ja õiguse” filmimise võttepaigale omab väga kõrget tähtsust turismi valdkonnas. Linnas on tänavatele antud nimed tuntud serbialaste järgi, peatänav kannab Nobeli preemia võitja Ivo Andric’u nime.

Etnoküla Drvengrad tutvustus:


  1. Uvac kanjon

Uvaci kanjonist läbi looklev Drina jõgi on endale tee loonud läbi mägede ja orgude ning mäe otsas istudes avaneb vaade, mis võtab hingetuks. Justkui vabade pinstlitõmmetega joonistatud teekond loob unikaalse jõesängi, mida mööda helerohekat värvi vesi edasi rühib. Uvac saab alguse Golija mägedest Serbias ja lookleb üle Bosnia piiri kuni Drina jõgi suubub Lim jõkke. Tegemist on loodusliku vaatamisväärsusega, mis jaguneb ära kahe riigi vahel. Kaljuäärtesse loodud vaateplatvormidelt avaneb imeline vaade ning nii mõnigi abieluettepanek tehakse just Sjenical.

Droonivideo Drina jõel:


  1. Maja Drina jõel — Kućica na Drini
Ei kohta just väga tihti vaatepilti, kus majake ehitatakse keset jõge suurele rahnule. 1969. aastal püsti pandud puust maja loodi jõe ääres ujujate poolt, et oleks koht, kus saab vahepeal puhata. Üksinduses seisev hoone on kenasti alles siiani ning jõekaldalt jõele vaadates paistab selle roheline katus kohe silma. Kuidas sinna saada? Aga muidugi ujudes.

  1. Đavolja Varoš — kuradite linn

Looduslikud kivimoodustised ei ole just kõige ebatavalisem vaatepilt, kuid kuradite linna üles taevasse kõrguvate kivitornide sarnaseid asju ei leia kindlasti kuskilt mujalt maailmast. Siin on neid üle 200, mis üksteise kõrval seistes moodustavad ühtse justkui sõrmi meenutava kogumiku. Nende tekkepõhjuseks peetakse vulkaanilist tegevust, kuid inimesed on loonud sellele siiski müstiliste olevustega seotud müüdid.