Kurjailma festival hakkas juba septembri keskpaiku kutsuma Kesk-Eestisse, et sügisel sobilikku ette võtta, 3. oktoobril algab Loode-Eestis ka Porikuu festival. Näiteks saab eeloleval nädalavahetusel nautida toiduelamust Pakri tuletorni kõrval suurepärase vaatega kohvikus, osaleda Alliklepa külas vaikuse- ja paastulaagris, veeta mõnusalt aega raudteematkal ja kulgeda sügisest lehesadu vaadates Vasalemma jõel.

Porikuu festival. Foto: Visit Estonia

Head sööki pakuvad Jõhvi Mihklilaat ning Piiriveere sibula ja kala päev vabaõhumuuseumis, kus saab osa setode suurest sügispeost, mihklipäeva kirmasest. Sibula ja kala päeva laadalt saab soetada ehedat Peipsi sibulat, mille hooaeg peagi lõppemas, ja head kala, samuti muud värsket toidukraami ja käsitööd. Lisaks on kavas mitmed õpitoad.

Pärimusmusika lõikuspidu annab läbilõike selle aasta uutest kavadest ja koosseisudest. Toimuvad kontserdid ja jämmid, publik on oodatud tantsima ning ka parmupilli lühikursusele.

Veel viimaseid päevi jõuab Dokfoto Keskuse näitusele „Väljavaade - 40 aastat tänavafotograafiat Eestis", mis pakub nii äratundmisrõõmu kui ka nostalgiavalu ja näitab väga ilmekalt, kuidas on aastakümnete jooksul muutunud Eesti tänavad, inimesed ja muidugi ka fototehnika. Fotograafiahuviliste maiuspala on ka moekunstikino raames linastuv dokfilm „Helmut Newton - halvad ja ilusad", mis räägib legendaarse kunstniku eluloo ja heidab ainulaadsel moel pilgu tema loomingule.

Tartus toimub motoshow, suur autosündmus, mis toob publiku ette mitmesugust motosporditehnikat ning Tartu Elektriteatris filmifestival Festheart.

Dokfoto näitus. Fotod: Visit Estonia