Esmakordselt toimub Ida-Virumaal kolmepäevane festival SeiklusFest, aprilli asemel sügisel. Seigelda saab Eesti Kaevandusmuuseumis, Aidu karjäärialadel ja Kiviõli Seikluskeskuses. Seikluskonveierid algavad ja lõppevad Eesti Kaevandusmuuseumis, kuid erinevaid väiksemaid seiklusi saab läbida kõigis kolmes punktis. Seiklusi jätkub suurtele ja väikestele, harrastajatele ja uudistajatele. Festival sobib hästi nii üksi tulijale, sõpruskondadele kui ka peredele.

Narva-Jõesuu ootab oma erilise roaga — silmuga, mida sealkandis püütakse juba iidsetest aegadest. Silmufestivalil saab proovida silmutoite ning minna ka kaluritega veele ja vaadata, kuidas silmupüük käib.

Valgusfestival „Öövalgel” kutsub jalutama Pärnusse: valgusetendusi ja videoprojektsioone mängitakse Pärnu kesklinna hoonetel ja hoovides, need kestavad 10-20 minutit ning külastajatel on võimalik sel moel tutvuda ka linna endaga — majade, tänavate, inimestega. Lavastused on loodud spetsiaalselt festivali jaoks.

Öösündmus toimub ka Jõgevamaal, labürindiööl oodatakse seiklema maisilabürinti.

Spordisõbrad on oodatud Tahkuna maastikujooksule, motohuvilised orienteerumissarja Nägemata Eesti.

Aastakümnete pikkuse kuulsusega Luige laat ootab soetama head talukaupa ja käsitööd, lisaks on müügil nõukogudeaegset retrokaupa kui varasemate aegade põnevat vanakraami.

Tallinnas on viimaseid päevi, 30. septembrini veel aega, et võtta ette Patarei vangla muuseumi külastus.