Viking Line'i kahel jõulukruiisil saab tutvuda Ahvenamaa pühadeks valmistumise traditsioonidega kas Jan Karlsgårdeni vabaõhumuuseumi jõuluturul 28. novembril või Mariehamni jõuluturul 5. detsembril.

Advendiajale eelneval laupäeval peetakse Ahvenamaal niinimetatud väikeseid jõule. See on vana traditsioon, mida tähistatakse väikese kuuse ja hea toiduga. Ahvenamaa vanima, Jan Karlsgårdeni jõuluturu külastamine on tähtis osa jõulueelsetest pidustustest saarestiku peredele. Nii siseruumides kui ka õues on laudadel käsitöö, omavalmistatud küünlad, jõulukaunistused, maiustused, kodus küpsetatud leib. Hea elamuse saab muuseumi piirkonnas kaunite vanade hoonete vahel ringi käies ja sealset atmosfääri nautides.

Mariehamni jõuluturgu peetakse 5. detsembril. Kohal on umbes 80 müüjat ja sealt leiab kõike alates pärgadest, kodustest küpsetistest, oma meisterdatud ehetest ja kaunistustest liha, kala, taimse toidu, jõulukommi, mee ja hulga muude jõulukaupadeni.

Ahvenamaal on võimalus osaleda ka giidiga ekskursioonil saarestiku peamiste vaatamisväärsuste juurde. Kes läheb autoga, saab iseseisvalt tuuri teha.

Gabriella erikruiis väljub Tallinnast reedel (27.11 ja 4.12) kell 20.30 ja saabub Ahvenamaale järgmisel hommikul kell 9.10. Tagasiteed alustab laev sama päeva õhtul kell 16.00 ning jõuab Tallinnasse pühapäeval (29.11. ja 6.12) kell 9.00.