Pärnu on Eesti spaapealinn

Pärnus on kõige rohkem spaasid Eestis. Tänu seitsmele suuremat ja väiksemat sorti spaahotellile on Pärnu kogu maailma kontekstis esirinnas spaade arvu poolest elaniku kohta. Kui kõige kuumemas leiliruumis saavad külalised vihelda üle 100-kraadises kuumuses, siis kõige külmemas saunas on kuni -120 külmapügalat.

Linnal on enam kui 175-aastane kuurortiajalugu. Esimene supelasutus avati Pärnus aastal 1838, kus kasutati suplejate vette viimiseks uhkeid puidust kärusid. Tänapäeval on linnas mitmed kaasaegsed spaahotellid, mida tollase privaatse suplemise asemel saad külastada. Kuurortlinna traditsioonid on endiselt au sees, juurde on lisatud vaid tänapäevased mugavused.

Poolsada kohvikut ja restorani

Pärnus leidub koduse auraga kohvikuid ja noobleid restorane, soovi korral saad einestada hoopiski elegantses villamiljöös. Külalistele pakutakse puhtaid põhjamaa maitseid, metsiku lääne stiilis vürtsikust, populaarseid vahemere köögist tuttavaks saanud toite või hoopis kaukaasia traditsioonidega roogi. Viimastel aastatel on Pärnusse tööle asunud mitmed tippkokad, et edendada siinset toidukultuuri.

Suur osa toidukohtades kasutatavast toorainest tuleb kohalikelt talunikelt ja piirkonnas on oma veini- ning siidritootjad. Külaliste lemmikud suvisel ajal on rannapiirkonna terrassid ning aastaringselt hubased kohvikud ja restoranid. Kokad pingutavad ühiselt selle nimel, et leida tee iga külastaja südamesse. Ükski puhkus Pärnus ei saa ju mööduda ilma kohviku või restorani külastuseta!

Erinevad üritused

Pärnus toimub hulgaliselt mitmesuguseid sündmusi ja üritusi. Suuremad neist leiavad aset tavapäraselt suvekuudel, kuid mitmed ka väljaspool suvehooaega.

Rannamõnud

Suvitajate meelispaik, Pärnu rand, asub kesklinnast kõigest veerandtunnise jalutuskäigu kaugusel. Siinse laia liivase rannajoone pikkus on ligi 2 km, ruumi jagub kõigile. Kõige populaarsem, aga ka rahvarohkem paik on siiski rannahoone ümbrus. Kaunis rannapromenaad ja rannapark sobivad meeldivaks jalutuskäiguks igal aastaajal.

Roheline linn

Tänu paljudele parkidele, haljasaladele, tervise- ja matkaradadele on Pärnus roheline ja loodussõbralik linnaruum. Parimaks liikumisvahendiks on jalgratas, millega pääseb mööda kergliiklusteid igale poole. Linnakülaliste seas on populaarseteks vaatamisväärsusteks rannaniidu linnuvaatlustornid ja suviti Pärnu rannaniitudel toimetavad linnalehmad. Kellel aga looduse vastu sügavam huvi, siis Pernova loodusmaja kutsub tutvuma Eesti looduse, keskkonna ning siin elavate loomadega.

Sportlik Pärnu

Pärnu pakub spordisõpradele palju kaasahaaravaid võimalusi. Kui vaid mõnda nimetada, siis siin asub Põhjamaade üks parimaid surfirandu ja Põhja-Euroopa moodsaim ringrajakompleks auto24ring. Linnas on mitu terviserada ning 65 kilomeetrit jalgrattateid. Tegevust leiavad golfi, discgolfi, paintballi ja seltskonnamängude huvilised, au sees on veesport.

Lastega Pärnus

Lapsi ootavad Pärnus veekeskused, muuseumid, laste mängutoad, mänguväljakud, seikluspargid, miniloomaaed, erinevad töötoad, kardikeskus, Lottemaa ja palju muud unustamatut. Suvel toimub siin Rõõmsate Laste Festival, talvel aga saab uisutada, kohtuda jõuluvana või kelgukoertega.

Allikas: Puhka Eestis