Laupäeval, 1. augustil toimub üle Eesti palju suuremaid ja väiksemaid üritusi. Näiteks kogunevad need, kes vana ja väärikat armastavad, Luige vanavara- ja käsitöölaadale, kust võib leida nii esimese Eesti Vabariigi aegset põnevat vanakraami kui ka nõukaaegset hästi hoitud retrokaupa, samuti käsitöömeistrite tehtut. Peipsi ääres toimub samal päeval III Peipsi Külade päev, kus lisaks kauplemisele ootavad laadalisi rääbisejooks, avakontsert, Peipsi viktoriin, liivafiguuride võistlus rannas ja kontsert.

Luige vanavaralaat. Foto: Visit Estonia

Narva Joaorus pakuvad „Narva maitsed” toidulaadal oma parimaid palasid Narva ja Narva-Jõesuu parimad restoranid-kohvikud. Džinnisõpradele mõeldes saab Kuressaare džinnifestivali viimasel päeval 1. augustil mekkida auhinnatud, ekstra festivali tarbeks Eesti turule toodud džinne ning kuulata nõuandeid džinnimeistreilt.

Kellel aga vanatehnika silmad särama paneb, see peab 1. augustil kindlasti Järva-Jaani vanatehnika ja muude kulgurite killavoori vaatama minema. Kohale minna võiks kohe hommikul, kohapeal näidatakse ja hinnatakse sõidukeid, on vanavara minilaat, saab teha nostalgiasõite, avatud on ka kodukohvikud — killavoori melu leiab nii Järva-Jaani tänavailt kui Vanatehnika varjupaiga lähistelt.

Järva-Jaani killavoor. Foto: Anu Puusepp, Visit Estonia

Juba 21. korda toimuv Eesti rahvamuusikatöötluste festival Mooste Elohelü lõpetab oma selleaastase festivali laupäeval, 1. augustil, kui kella 10st 17ni toimuvad Mooste mõisa hoonetes kontserdid, üheslaulmised ja õpitoad. Pärast seda saab kuulda Vana-Võromaa ja Setomaa pulmalaule, kell 19 võtavad Mooste Folgikojas üksteisel suurel võistluskontserdil mõõtu parimad rahvamuusikatöötlejad. Festival lõpeb ansambel Tuhkwizza öökontserdiga.

Mooste Elohelü. Foto: Kristina Masen, Visit Estonia

Jõgevamaal, täpsemalt Kuremaal kogunevad sel nädalavahetusel taas mootorratturid — toimub legendaarne Jõgevatreff. Mootorratturite väljasõit alustab oma teekonda pühapäeval kl 11.45 marsruudil Mooritsa-Palamuse-Luua-Nava-Painküla-Jõgeva.

Pühapäeval kutsub kõiki endale külla lumivalgete tornidega muinasjutuline Alatskivi loss, kus peetakse traditsioonilist Alatskivi lossipäeva. Näiteks alustab kl 12 tasuta lossituur, kl 14 näidatakse Tubina kammersaalis kino, kogu päeva vältel on avatud restoran ja keraamikakoda, lossi ees saab sõita hobustega ja külastada miniloomaaeda.