Selleks, et ükski klient tähelepanuta ei jääks, seavad paljud meist enda meilikontole puhkuse ajaks automaatvastuse, millega vastuse viibimisest märku anda. Ent mitmed meist kasutavad täiesti vale strateegiat. Toome teieni kõige hullemad vead, mida automaatvastuse sättimisel teha.

1. Automaatvastusest loobumine

Üks hullemaid asju, mida puhkusele minnes teha saad, on automaatvastuse mitte salvestamine. Sa võid küll mõelda, et inimesed, kel sind on vaja kätte saada, jõuavad sinuni mõnel teisel viisil, ent tegelikkus on see, et kui sa ei anna endale meili saatnud inimestele märku, et vastad neile hiljem, mõjub see ebaviisakalt ning viivitamine jätab sinust ebaprofessionaalse mulje.

2. "Eemal, kuid saadaval" strateegia

Kui sinu automaatvastusest tuleb välja, et kontrollid ka puhkusel olles meile ja vastad neile vajadusel, kohustad end millekski, millega puhkusel olles tegelikult tegelema ei peaks. Lülita end välja ja ära anna lubadusi, mida tegelikult täita ei soovi.

3. Liiga detailne automaatvastus

Kui kirjutad automaatvastusesse enda puhkuse sihtkoha ja tegevusplaani, annad välja liiga palju infot. Esiteks kahjustab see sinu privaatsust ja teiseks ei ole informatsioon sinu puhkuse detailide kohta oluline kõigile, kes sulle meili saadavad.

4. Lubadus vahepeal tulnud meilidega üldse mitte tegeleda

Kui sinu automaatvastus palub puhkuseperioodi jooksul kontakteeruda asendajaga ning lubab pärast puhkuse lõppu kõik vahepeal laekunud e-mailid kustutada, võid olla kindel, et jätad endast ülbe mulje.

Allikas: News.au