Noolega paremale liikudes saad teada, mis on need populaarsed sihtkohad, kuhu reisides pead tõendi koroonatesti negatiivse tulemuse kohta ette näitama, kui ei taha puhkusest ilma jääda või seda karantiinis alustada.

Artiklis toodud info riiki sisenemise tingimuste kohta kehtib 12. juuli seisuga. Kui reisi ette võtad, tasub alati uurida Välisministeeriumist ja sihtkoha turismiinfot jagavatelt veebilehtedelt kõige värskemat infot.

Lisatud fotod neist kaunitest paikadest, kus sa kohe kindlasti ei tahaks karantiinis olla!


Aruba avanes Kariibidelt, Kanadast ja Euroopast tulevatele reisijatele 1. juulist. Alates 10. juulist võetakse vastu ka Ameerika Ühendriikide inimesi. Reisijad, kellel pole kõige rohkem 72 tundi enne riiki saabumist negatiivset koroonatesti tulemust, peavad riiki saabudes testi tegema ja tulemuste teada saamiseni karantiinis olema.



Bahamas avati piirid 1. juulist. Ka seal tuleb kõikidel riiki sisenejatel esitada tõend negatiivse koroonatesti tulemuse kohta. Ilma tõendita riiki sisenedes tuleb seal testi eest maksta ja tulemuste selgumiseni karantiinis olla. Erandiks on alla 10aastased lapsed, piloodid, kes lennukist ei välju ja kohalikud, kes naasevad vähem kui 72 tundi kestnud reisilt riigist, mis on valitsuse poolt heaks kiidetud.

Ka Bermuda avas oma piirid külastajatele 1. juulist. Külalistel tuleb esitada kõige rohkem 5 päeva enne reisi saadud tõend negatiivse koroonatesti tulemuse kohta. Kui seda pole, riiki siseneda ei saa.

Alates 1.augustist on võimalik turistidel osariiki külastada ka 14-päevast karantiini vältides. Nagu eelnevalt toodud sihtkohtade puhul, tuleb ka Hawaiil näidata tõendit koroonatesti negatiivse tulemuse kohta.

Jamaica avas oma piirid rahvusvahelistele reisijatele eelmisel kuul. Seal testitakse reisijaid lennujaamas. Riiki saabudes tuleb olla karantiinis kuni testi tulemuste selgumiseni. Jamaica turismijuhi Donovan White'i sõnul tuleb positiivse testi tulemusega inimestel olla kohalikus tervisehoiuasutuses karantiinis vähemalt 14 päeva või kuni nad on suutelised 48 tunni jooksul saama kaks negatiivset koroonatesti tulemust.

Puerto Rico plaanib oma piirid avada 15. juulist. Saarele saabudes tuleb näidata tõendit negatiivsest koroonatesti tulemusest. Puerto Rico kuberner Wanda Vazquez Garced on õelnud, et soovib, et kohalikud, kes saarel ei ela, saaksid ilma muretsemata oma lähedastel külas käia.

Alates 9. juulist saab riiki siseneda kõige rohkem 7 päeva enne reisi saadud negatiivset koroonatesti tulemust tõendades. Reegel ei kehti järgmistest riikidest tulevatele inimestele: Antigua, Barbuda, Aruba, Anguilla, Bahama, Barbados, Bermuda, Bonaire, Briti Neitsisaared, Curacao, Dominica, Grenada, Guyana, Jamaica, Montserrat, Saint-Barthélemy, Saint Kitts ja Nevis, Saint-Martin, Saint Vincent ja Grenadiinid ning Turks ja Caicos.

Turks ja Caicos hakkavad alates 22. juulist võtma vastu lende Ameerika Ühendriikidest, Kanadast ja Euroopast. Enne riiki sisenemist tuleb reisijatel tõestada kõige rohkem 72 tundi enne reisi saadud negatiivse koroonatesti tulemuse olemasolu.

Allikas: msn.com

Fotod: Pixabay