Mõned neist veeparkidest ei asu meist isegi eriti kaugel, nii et saab kasvõi autoga minna. Uuri muidugi enne Välisministeeriumi lehelt vastavasse riiki sisenemise tingimusi.

Pakume sulle nimekirja Euroopa kõige ägedamatest veeparkidest, kus pole mingit vahet, kas oled laps või täiskasvanu — sa naudid neid täiel rinnal!

Noolega paremale liikudes saad teada, mis on 11 Euroopa kõige ägedamat veeparki. Videotest saad täpsemalt teada, mida neis teha saab.


100 000 ruutmeetrit puhast rõõmu asub tunnise autosõidu kaugusel nii Larnacast kui Paphosest. Peamiseks atraktsiooniks on hiigelsuur lainebassein, kuid seda täiendavad tosinad teised atraktsioonid. Kui sulle järsud ja kiired asjad ei meeldi, saad nautida aeglase jõe voolu ja massaažibasseini.

Vaata videot:



Kujundatud Antiik-Kreeka stiilis: palju valgeid sambaid, vanu laevu ja klassikalisi ausambaid. Kuid ära muretse, sammastest on siiski olulisem suured säravsinise veega torud ja basseinid, mis kannavad temaatilisi nimesid: Apollo, Odüsseus, Ikaros. Palju kõhus kõditunnet tekitavaid laskumisi, suur lainebassein, hulk terrasse päevitamiseks ning isegi sellised torud, mida mööda saavad laskuda need, kes ujuda ei oska. See veepark pakub tõeliselt toreda päevase elamuse. Kuid võta kaasa plätud või isegi sokid, sest põrand muutub päikese käest tõeliselt kuumaks.

Vaata videot:




See vee-imedemaa Prantsuse Alpides on kujundatud troopiliseks džungliks, suurte kaljude ja lopsakate puudega. Olemas on aeglase vooluga jõgi ja hulgaliselt kohti, kus saab end välja elada – veejoad, torud, suur bassein, ronimisseinad, talvel ka soojendatud veega õuespaa, mida ümbritsevad lumehanged ja külm alpiõhk.

Avatud suvel ja talvel suusahooajal, suletud laupäeviti. Pilet täiskasvanutele 8 eurot, lastele 6 eurot.

Vaata videot:


Kes oleks osanud arvata, et 35 km kaugusel Berliinist asub väike, kuid korralik troopika-ala? Tropical Islands asub endises lennukiangaaris, mille läbimõõt on 360 meetrit. Nüüd on kogu see hoone puhast põnevust täis – laguun, rand, paadid, Saksamaa suurim veeliumägi (27 m lai) ning isegi õhupalliga saab ringi lennata. Olemas on ka suur troopiline sauna-ala, millesse sisenemise eest tuleb 8 eurot juurde maksta. Pakutakse vihmametsade kogemust koos sellele omase rikkaliku linnustikuga – tuvid, flamingod, aarad jt.

Vaata videot:


Bordeaux’st ja Biarritzist lühikese autosõidu kaugusel ning täiesti imepärane. Tavaliselt veeparkidest veidi erinev. See pole mitte pelgalt värske värvikihiga kaetud torud ja aeglaselt kulgevad jõed, vaid pigem ülisuur, uppumatu, kõikuv ja särtsakas takistusriba. Pargis on hiiglaslik katapult, suur liumägi, uppumatud pallid ning särav ja sillerdav vesi. Võta piknikukraam kaasa ja jäta hirmud koju! Pileti saab osta nii tunniks, pooleks kui terveks päevaks.

Vaata videot:


Kujundatud Tai stiilis. Seega on seal hulgaliselt draakoneid ja madude järgi nimetatud liumägesid. Ning loomulikult maailma suurim lainetav bassein! Ja Tai tempel, mis peidab endas 28 meetri kõrgust ning peaaegu vertikaalset märga liumäge. Seal saad realiseerida ka oma kõige julgemad unistused. Täiesti tõsiselt – see atraktsioon sõelub terad sõkaldest välja. Kogu park on nii äge, et pakub närvikõdi isegi pühendunud ja kogemustega veepargikülastajatele.

Vaata videot:


Portugalis Algarve regioonis, pisut Lagoast väljas asuv veepark on täpselt niisugune nagu välja kuulutatud – päike ja 1600 aakrit puhast lõbu. Ja need pole mitte ainult suurepärased veeatraktsioonid, mis pargi ägedaks teevad. Igapäevaselt toimuvad seal roomajate ja lindude šõud, olemas on suured rohealad, kuhu saab päikese eest varjuda ning loomulikult ohtralt võimalusi päikest nautida. Kõigist piirkonna suurematest puhkekeskustest viivad veeparki bussid, auto pärast pole vaja muretseda.

Vaata videot:


Üks parimaid asju selle koha juures on asukoht – ainult tunnise sõidu kaugusel Barcelonast. Saad seda külastada ka siis, kui peatud Barcelonas lühiajaliselt. Asukoht pole siiski parim asi, kuigi on üks parimatest, mis Caribe Aquatic Park’iga kaasas käib. Kõige paremad on hoopis lainebassein ja suur mitmeastmeline liumägi. Veepark on osa kuulsast Portaventura teemapargist ning kui sulle ei meeldi märjaks saada, leiad seal endale ka kuivemat meelelahutust. Selles kohas saad suurepäraselt aega veeta.

Vaata videot:


Alpamare, mis asub Baselist 1,5tunnise sõidu kaugusel, on Euroopa suurim siseveepark. Ilm selle külastamisele mõju ei avalda ning park on avatud aastaringselt. Leiad sealt hulgaliselt sooja veega basseine, ühe hiiglasliku ka õuest; aeglaselt voolava jõe ja 11 väga ägedat liumäge. Liugu saab lasta ka väga tundlikul jäämäel ja kõhus kerget paanikat tekitavas kobra-torus. Nende proovimiseks peab ekstra valmistuma – sügavalt sisse hingama.

Vaata videot:


Suurepärane veepark, milles viis väga vahvat liumäge, peredele mõeldud liulaskmise koht, lainebassein ja palju muud. Ning muidugi üldine armas atmosfäär. Imeline koht just peredele, sest lõbutseda saavad nii suured kui väikesed.

Vaata videot:


Veneetsiast veidi väljas asuv Aqualandia Jesolo on tõesti armas. Mõne teisega võrreldes pole see küll nii suur, kuid on puhas ja hästi peetud. Ning seal on palju erinevaid atraktsioone, mis sulle terve päeva vältel tegevust pakuvad. Üks maailma kõrgemaid liumägesid näiteks ning kõrvuti asetsevad liurajad.

Vaata videot:

Allikad: blog.ryanair.com, Reisijuhi arhiiv