Need õudsed paigad on erinevad, mõni neist on reaalselt eluohtlik, mõni eriliselt õõvastav, mõni võib sind endaga hoopis teispoolsusesse viia… Viimased paigad siin nimekirjas on veel eriti õudsed ja nõrganärvilistele me nende juurde lisatud videote vaatamist kindlasti ei soovita.

Noolega paremale liikudes saad teada, mis on 15 kõige jubedamat reisisihtkohta maailmas — vaata ja tunne hirmujudinaid!


1. Enesetapumets Jaapanis

Fuji mäe lähedal asub kurikuulus Aokigahara mets, kus on väga paljud inimesed sooritanud enesetapu. Seda paika seostatakse Jaapani mütoloogia kohaselt surnute koduga. Aastate jooksul on Jaapanis enesetapjate hulk aina suurenenud. Näiteks 2010. aastal sooritas Aokigahara metsas enesetapu ligi 200 inimest, hiljem on see number veelgi kasvanud. Metsa viivatel väravatel on sildid, mis soovitavad suitsiidimõtetega inimestel abi otsida. Lisaks käivad metsas tihti patrullpolitseinikud, kes otsivad laipu.


2. Madude saar ehk Ilha da Queimada Grande, Brasiilia

Madude saar asub Sao Paulo rannikust 32 kilomeetri kaugusel. Saarel elab umbes 2000-4000 haruldast kuldset odapea-rästikut (ingl golden lancehead viper ehk siis eesti keeles võiks ta nimi olla kuld-odapea — tuntumad odapead on sarvik-odapea ja valgehuul-odapea), kes on arvatavasti surmavalt mürgised (kuna teised odapead on kõige rohkem inimesi tapnud maod maailmas). Saar on külastajatele suletud — et kaitsta nii roomajaid kui ka inimesi.

Vaata videot maailma kõige ohtlikumast saarest:



3. Pariisi katakombid

Katakombide käikude seinu katavad ligi kuue miljoni inimese säilmed. Katakombid ehitati 18. sajandil, sest linna surnuaedades polnud enam ruumi. Katakombides on eraldi osad, mis on tehtud erinevatest inimluudest. Näiteks mõnede koridoride seinu katavad ainult pealuud.


4. Nukkude saar Mehhikos

Xochimico kanalite vahel Mexico City lähedal asub hirmuäratav Isla de las Muñecas ehk nukkude saar. Seal on vanad nukud, millest paljudel pole jäsemeid või silmi. Need ripuvad hoonetel, puudel ja terve saar näeb välja nagu otse õudusfilmist. Legendi kohaselt uppus saare lähedal väike tüdruk ja tema hooldaja riputas tüdruku mälestuseks nuku puu otsa. Aastate jooksul riputati igale poole palju nukke. Kohalike sõnul on kõikides nendes nukkudes tüdruku hing ja mõned on kuulnud nukke isegi omavahel sosistamas.

Vaata videot sellest õõvastavast saarest:



5. Salem, Massachusetts, USA

See Massachusettsi linn on tuntud 1692. aastal toimunud nõiajahi tõttu, mille jooksul poodi üles 20 inimest, keda peeti nõidadeks. Aja jooksul on linn täielikult haaratud oma nõiduslikust minevikust: politseiautodel on nõiamärgid ja linnakeses on isegi kool nimega Witchcraft Heights.

House of the Seven Gables Salemis:


7. Dracula loss, Rumeenia

Juba nimi Transylvania manab silme ette mustade keepidega vampiirid. Võta ette üks gootilik palverännak ja külasta keskaegset tornidega Bran’i lossi, mis on väga suursugune ning mis on peamiselt tuntud Dracula lossina.


11. Surmatee, Boliivia

Meeldiv rattasõit mägede vahel võib tunduda toreda ideena, kuni kuuled, et hakkad sõitma Surmateel. Kurikuulus ja valdavalt ühesuunaline tee asub Boliivia pealinna La Pazi põhjaosas. Surmateel ei ole kaitsepiirdeid ja seal liiklemine on igaühe omal vastutusel. Tee sai oma nime 90ndatel, kui seal hukkus 200-300 inimest aastas.


14. Pluckley, Inglismaa

Kuigi selle küla võib lihtsasti segi ajada mõne teise armsa külakesega Inglismaal, on Pluckley üks kummitusrohkemaid paiku Inglismaal. Koht on vaimude poolest isegi nii tuntud, et see kanti 1989. aastal Guinnessi rekordite raamatusse. On teada, et külas on liikvel 12 residendist kummitust. Nende seas ka vanem naisterahvas, kes istub sillal, suitsetab piipu ja joob džinni.

Kui julged, vaata ka õõvastavat videot, mis on tehtud selles külas:


15. Poveglia saar, Itaalia

Tõenäoliselt ei imestaks paljud, kui sellele Veneetsia lähedal asuvale saarele ei lubataks enam külastajaid. Saarele on kahel korral pagendatud katkuohvrid ja 1920. aastatel asus seal ka psühhiaatriahaigla. Kuuldavasti töötas raviasutuses ka arst, kes katsetas patsientide peal erinevaid protseduure nagu lobotoomia. Ühel hetkel hüppas aga psühhiaater haiglatornist alla, sest kummitused olevat ta hulluks ajanud.

Jällegi — kui sa ei karda, siis vaata videot:

Allikad: theculturetrip.com, Reisijuhi arhiiv

Fotod: Shutterstock