Hossa rahvuspark - Soome Vabariigi 100. aastapäevaks asutatud rahvuspark koosnes eelnevalt peamiselt matkaradadest, kuid 2017. aastal ametlikult rahvuspargi nime saanud Hossal on ürgset looduslikku ilu küllaga! Sügaval Soome sisemaal, polaarjoone lähedal asuval looduskaitsealal on võimalik nt matkata, kanuutada või mägijalgratta jaoks mõeldud radadel kihutada.
Kaugus Helsingist: 757 km

Pyhä-Luosto rahvuspark - Veel puhast silmailu Soome põhjaosas, sedakorda Lapi maakonnas karges Põhjalas. 2005. aastal asutatud rahvuspark sündis Soome vanima rahvasupargi Pyhätunturi liitmisel Luosto mäekuruga. Ornitoloogia sõpradel tasub seda paika kindlasti külastada, sest park on koduks tervelt 128. erinevale linnuliigile! Samuti on uhkelt esindatud Soome loomariik eesotsas põhjapõtradega.
Kaugus Helsingist: 922 km

Nuuksio rahvuspark - Kellel pole mahti pikka sõitu ette võtta, siis Helsingi lähedal paiknev Nuuksio rahvuspargi ala jäi tänu soisele ja kaljusele pinnasele rahvaste rände ajal inimtegevusest puutumata. See osutus aga varjatud õnnistuseks, sest nüüd elavad selles paigas mitmed ohustatud looma- ja taimeriigid. Nuuksios on leitud lausa mitusada lendorava pesitsuspaika! See rohesusest pakatav mets koos oma järvedega ongi see postkaardilik Soome loodus, mille ilu poolest meie naaberriik tuntud on. Helsingi ja selle lähedal elavatele inimestele on see heaks pelgupaigaks, kui on soov mõneks päevaks loodusesse telkima minna.
Kaugus Helsingist: 42 km

Repovesi rahvuspark - Pealinnast mõnetunnise sõidu kaugusele jääv mitmekülgne Repovesi rahvuspark on heaks sihtkohaks nii matkajatele kui ronijatele. Soovi korral saab ette võtta mitmepäevase rännaku ja rentida nt ööks või kaheks mõni pargis asuv õdus hütt.
Kaugus Helsingist: 192 km

Pallas-Yllästunturi rahvuspark - See külastatavuse poolest populaarseim rahvuspark Soomes asub Lapimaa põhjatähtede all. Ideaalne koht matkamiseks ja suusatamiseks, ööbida saab ajaloolistes lapi külades. Pallas-Yllästunturi rahvuspargi pindala on tervelt 1020 ruutkilomeetrit!
Kaugus Helsingist: 1021 km

Helvetinjärvi rahvuspark - Eesti keelde tõlkides Põrgujärve rahvuspark peaks juba nime poolest paganausku eestlastele huvi pakkuma. Lõuna-Soomes ehk peaaegu Tallinnast üle lahe asuv rahvuspark laiub 50-ruutkilomeetrisel alal ja sobib külastamiseks aastaringselt igas vanuses loodusesõbrale. Helvetinkolu (“põrgu käik”) kaljult avanevad imelised vaated Suurele Põrgujärvele. Helvetinjärvi rahvuspark on suurepärane stardipakett algajale — paraja suurusega alal on kergelt varieeruva raskusega mitu matkarada, võimalus supelda, kalastada, seeni ja marju korjata või mängida geopeitust.
Kaugus Helsingist: 258 km

Seitsemineni rahvuspark - Lõuna-Soomes Pirkanmaal asuv park on ideaalne kogupere külastuseks nii väiksemate kui suuremate lastega. Noored ja uudishimulikud saavad avastada florat ja faunat, valmistada kohapeal sööki nagu seda tegid sealsed asukad vanadel aegadel. Ajal, kus looduses hakkama saamine, põllu harimine jm klassikalised tööd arvutimängudes aina menukamaks on muutunud, on noortel kindlasti vahva seda omal käel päriselus kogeda.
Kaugus Helsingist: 261 km

Allikas: Reisidiilid