Kui seal puhkavatel turistidel lubati lahkuda, siis kohalikud inimesed ja hooajatöölised, kes on viirusega paratamatult tööl olles rohkem kokku puutunud, jäävad kaheks nädalaks (kuni 28.03) karantiini ning pääsevad minema, kui selle aja jooksul sümptomeid ei kujune. “Kohe, kui uudised teatavaks tehti, aeti kõik mägedelt minema ja linn oli täis paanikas ning pakitud kohvritega turiste, praeguseks on turistid vist jõudnud pageda,” avaldab Marta.

Juba järgmiseks päevaks olid tänavad tühjemaks jäänud ja linnatänavatel seal võib kohata vaid karantiini jäänud inimesi. “Kõik asutused on kinni, aga pood peaks lahti püsima, seega nälga siin väikeses külakeses jääma ei peaks,” kinnitab ta.

Siiski on eestlastele öeldud, et ööbimiskohast tohib lahkuda vaid juhul, kui minnakse poodi, apteeki või koeraga jalutama ning ringi võib liikuda vaid koos nende inimestega, kellega koos elatakse ja maksimaalselt viiekesi koos. “Tulevatel nädalatel kavas palju lauamänge ja filme, matkama enam ei tiku, sest matkajaid ähvardatakse trahviga."

Suusakuurortis lõksus olevad eestlased ebamugavust tunda veel ei oska “Võib-olla on pigem isegi kergendus, et ei pea lennujaamadesse trügima minema. Kuidas asi kujuneb, näeb juba tulevatel päevadel,” lisas Marta. “Kolmanda ringi inimestega me ilmselgelt praegu kokku ei puutu ja oleme ettevaatlikud.”