Pulmareisi on võimalik korraldada mitmel moel, see võib olla reis koos ametliku tseremooniaga või siis lihtsalt sümboolne sõrmusetseremoonia kuskil soojal maal. Või romantiline kihlumisreis või mesinädalad …

Reisibüroo CWT Estonia on üks firmadest, kes pulmareise korraldab. Pakkumisel on erinevad võimalused alates kihlumisreisidest ja mesinädalatest kuni ametliku tseremooniaga pulmareisideni mõnel kaugel eksootilisel paradiisisaarel. Viimasel ajal on populaarsust võitmas ka pulma-aastapäevade tähistamised.

Reisibüroo Estravel pakub kõikide muude pulmareiside kõrval ka vannete uuendamise reisi, mis seni on Eestis väga vähe levinud.

„Pulmareiside puhul on valdavalt nii, et ametlik paaripanek ja registreerimine toimub kodumaal ning välismaal korraldatakse pidulik sõrmusetseremoonia, millele järgnevad mesinädalad mõnes sündmuse väärilises elegantses hotellis või kõik hinnas luksuskuurordis, mis on mõeldud üksnes paaridele,” räägib Reisibüroo CWT Estonia turundusjuht Hiie Aru. „Või siirdub noorpaar ainult kahekesi oma unistuste seiklusreisile.”

Kui pulmatseremooniat soovitakse korraldada väljaspool Eestit, annab Reisibüroo CWT nõu sihtkoha valiku osas ja aitab tseremooniat korraldada. Noorpaaridele mõeldud eripakkumised kehtivad üksnes abielutunnistuse olemasolul ja abielu ei tohi olla sõlmitud varem kui kuus kuud enne pulmareisi.

Mõned sihtkohad on populaarsemad kui teised …

Pulmareis tuleks valida oma südamehääle järgi. Valikut tehes arvesta ajaliste ja rahaliste võimalustega. Kui reisi aeg on piiratud, soovitab Aru veeta mesinädalad Euroopas ja valida näiteks kolme- kuni neljapäevane linnareis Londonisse, Pariisi, Rooma, Veneetsiasse või Lissaboni.

Estraveli turundusdirektori Airi Ilissoni sõnul on lähemate sihtkohtade edetabelis ka Kreeka väikesaared, Itaalia ja Prantsusmaa. „Eriti soovitame romantilist ja idüllilist Santorini saart, kuhu oleme palju pulmareise korraldanud, sealhulgas ka Estraveli reisikonsultantide enda omi.”

Eriti on põhjust pilk Vahemere poole pöörata siis, kui mesinädalaid veedetakse kevadsuvisel ajal. Itaalia maalilised Como, Garda ja Maggiore järvede piirkonnad või Kreeka saared, mille seast Santorini ja Kreeta on ühed populaarsemad.

Kaugematest sihtkohtadest on soositumad Tai, Maldiivid, Lõuna-Aafrika Vabariik ja Ameerika Ühendriigid. Jätkuvalt on abiellumistseremoonia korraldamiseks populaarsed paigad Mauritius, Seišellid ja Kariibi mere saared, kuhu tullakse Aru sõnul abielluma kõikjalt maailmast. Teenindus on seal väga professionaalne ja sõbralik ning noorpaar ei pea muretsema ühegi pisiasja pärast. Võimalik on valida erineva luksusastmega tseremooniapakettide vahel. Kuna tseremooniate arv ühel päeval on piiratud, tuleks hakata pulmareisi ette valmistama vähemalt pool aastat varem — nii on võimalik saada ka parema hinnaga lennupileteid sihtkohta.

Pakett- või individuaalreis?

Pakettreisi eelised on mugavus ja võimalus reisida säästlikumalt. Pakettereisi korral on tegemist grupilennuga Tallinnast ja hinnas on reeglina ka hotellitransfeerid. Aru räägib, et pakettreisi saab muuta eriliseks, valides hotelli, mis on tavalisest luksuslikum. Toatüüp võiks olla sviit. Ka saab tuppa tellida romantilisi lisasid, näiteks vahuveini ja puuvilju.

Kui noorpaari eelistus on mõni erilisem sihtkoht, kuhu tellimuslende ei korraldata, siis reisibüroo CWT paneb pulmareisi kokku ka nn rätsepatööna. Pulmareiside puhul ongi enamasti tegemist individuaalreisidega.

„Kumb variant valida, oleneb suuresti kliendi eelarvest ja reisiseltskonnast,” tõdeb Ilisson. „Pakettreisid võivad vahel kujuneda küll soodsamaks, aga sel juhul tuleb sobitada sihtkohti ja väljumisi reisikorraldajate antud kava järgi. Individuaalreis on erilisem ja kindlasti paindlikum, pakkudes rohkem võimalusi pruutpaari soovidele vastutulekuks,” selgitab ta.

Laevakruiis — mugav alternatiiv

Aru kinnitusel on laevakruiis luksuslaeval mugav alternatiiv mesinädalateks. Kruiisil on noorpaari käsutuses kõigi mugavustega kajut ja hinna sees on peale kruiisiprogrammi ka igapäevane täistoitlustus, sportimisvõimalused ja meelelahutusprogramm. Soovi korral saab juurde tellida joogipaketi ja ekskursioone.

Kruiisilaevaga on võimalus külastada erilisi paiku, kuhu omal käel reisida oleks keeruline ja märkimisväärselt kallim. Näiteks Hawaii saared, Alaska, Kariibi mere saared, Lõuna-Ameerika, Panama kanal jne.

Mesinädalate kruiisiks soovitab reisibüroo CWT preemiumklassi kruiisifirmat Celebrity Cruises, mis on orienteeritud paaridele ja mis pakub suurepärast teenindust ning personaalset lähenemist.

Ka Estravel leiab igale paarile just nende unistusele vastava kruiisi. Boonusena aitab reisibüroo laeva pardal või külastatavates sadamates abielutseremooniat korraldada.

Aktiivsema reisi soovijatele soovitab Estravel Royal Caribbeani kruiise suurtel Oasis-klassi laevadel ning romantilise ja rahulikuma reisi soovijatele näiteks Celebrity, Azamara või Silversea’ kruiise.

Vajalikud dokumendid välismaal abiellumiseks

Kõik vajalikud dokumendid peaksid noored ise Eestis korda ajama, seda ei saa reisibüroo nende eest teha. Küll aga aitab Estravel koostöös kohalike partneritega tseremoonia korraldamise ja kohapealse paberimajanduse korda ajamisega.

Ühtlasi informeerib kogenud reisikonsultant kliente erinevatest korralduslikest ja juriidilistest aspektidest: millised dokumendid mis ajaks ja kuhu saata tuleb, mis ajal kohtub pruutpaar sihtkohas korraldajaga, mida on vaja teha enne tseremooniat jne.

Allikas: Pulmaekspress