Hokkaido on Jaapani suuruselt teine saar — Eesti suuruselt teisest saarest Hiiumaast "kõigest" 85 korda suurem. Tervest Eestist on Hokkaido pea kaks korda suurem. Saarele mahub 121 suusakuurorti ja hoomamatu kogus valget, puhast ja kohevat lund.

Üks meie kohalikke giide Joshimi ehk Mimi räägib, et talvel on täiesti tavaline, et hommikul koduuksest lume tõttu välja ei saa. Tema isa olevat tema lapsepõlve talvedel ikka tavatsenud teise korruse aknast välja hüpata ja perele väljapääs tekitada.

Hokkaidol võib hooaja jooksul vabalt sadada pea 20 meetrit lund. Sellise unikaalse ilmastiku loovad saarele Vaikse ookeani hoovuste ja üle Jaapani mere Siberist saabuvate jäiste tuulte koostöö.

Hokkaidol ringi rännates võib kohati unustada, et oled kodust nii kaugel. Jah, mäed, vulkaanid ja kuumaveeallikad vihjavad, et päris kodumaaga tegemist pole, kuid floora ja fauna on Eestile väga sarnased, ainuke esmapilgul eristuv nähtus on kõikjal vohav kuriili saasabambus (jaapanlastele lihtsalt “sasa”). Muidu on ikka kuused-kased, põdrasammal, pruunkarud ja muu tuttav ja kodune.

Vaata kõike seda galeriist, kus jagan veidi ka selgitusi, millega pildil tegu on:

Reisi toetas Finnair.

Jaga
Kommentaarid