See kollasevärviline „Automatic Prosecco Machine" (APM) on esialgu ainuke Londonis, sellele võib aga lisa tulla. Itaalia veinitootjate järgi võib Proseccot kallata aga ainult pudelist. Nende mureks on, et automaadi poolt antud klaas vahuveini ei näita veini etiketti ja nii ei oska klient veinikvaliteeti hinnata.

Prosecco kvaliteedi kaitsmise konsortsiumi (Prosecco DOC Protection Consortium) president Stefano Zanette nimetas toimuvat lausa inglise tarbija petmiseks ning ehtsa itaalia Prosecco maine kahjustamiseks. Sealjuures lisati see Itaalia vahuvein alles 2019. aasta juulis UNESCO maailmapärandisse.

Alates aastast 2010 on pärlveinid Spumante, Frizzante ja Prosecco, mis pärinevad Itaalia provintsidest Friaul-Julisch Venetien, kaitstud päritolumaa märgistusega. Tipptooteks nende seas on Prosecco DOCG templiga, mille viinamarjastandused leiab 15 paigast kolmnurgas Vittorio Veneto, Conegliano ja Valdobbiadene, mis kuuluvad Treviso künkliku provintsi juurde kokku 6500 hektari ja 3200 veinitalunikuga.

Vaata videot:

Allikad: Youtube, Wine News