Kroonilise haigusega reisile

„Kui põed näiteks epilepsiat ja reisil olles haigus ootamatult ägeneb, siis on tegemist kindlustusjuhtumiga ning tekkinud kulutused arstiabile hüvitatakse,” kommenteerib IIZI reisikindlustuse vanemspetsialist Moonika Kaste. Reisimiseks on oluline arsti luba ja kui haiguse tõttu on tervislikel põhjustel reisimine välistatud, siis ei tohiks seda eirata, sest kindlustus sel juhul kahju korral abiks ei ole. Arvestada tuleks, et kindlustusselts võib nõuda ka eraldi dokumente haiguse kulgemise kohta.

Kroonilistest haigustest tingitud hädavajalike ravikulude hüvitamisel on üldiselt summaline piirang 1500 €, kuid olenevalt kindlustusseltsist ka kuni 5000 €. „Kindlasti tuleks reisile kaasa võtta kõik vajalikud ravimid ja manustada neid vastavalt arsti ettekirjutustele,” lisab Kaste.

Meeles tasub pidada, et päris iga haiguse tõttu tekkinud ravikulusid kindlustus siiski ei kata, näiteks psüühika- või ärevushäired, foobiad, onkoloogilised haigused jne. „Küll aga on näiteks onkoloogiliste haiguste korral hüvitatav esmane diagnoos ning sellega seotud hädavajalik ja elupäästev meditsiiniabi kulu,” lisab IIZI reisikindlustuse vanemspetsialist.

Reisivaktsineerimine oleneb reisiplaanist

Vaktsineerimine enne reisi on üldiselt soovituslik, kuid teatud piirkondadesse reisides isegi kohustuslik, et hoiduda ohtlikest nakkushaigustest, nagu kollapalavik, lastehalvatus, A- või B-hepatiit jne. Näiteks Sudaani minnes on kollapalaviku vastu vaktsineerimine kohustuslik. IIZI reisikindlustuse vanemspetsialisti sõnul on süütud sääsehammustused kaasa toonud nii malaariajuhtumi kui ka Dengue viiruspalaviku, mis paraku edasised reisiplaanid rikkusid.

„Kindlustus ei hüvita vaktsineerimist kui ennetavat protsessi ja see ei kuulu ka kindlustuskaitse alla, kui seda tehakse juba reisil olles,” lisab Kaste. Selleks, et vaktsiin jõuaks reisi alguseks mõjuma hakata, tasub vaktsineerida varakult, vähemalt 30 päeva enne reisi.

„Juhul, kui reisid troopilisse riiki, kus kohustus vaktsineerida, siis on kindlustusseltsil õigus hüvitist vähendada või sellest keelduda, kui vaktsiin on jäetud tegemata,” rõhutab IIZI reisikindlustuse vanemspetsialist Moonika Kaste.

Kõigi haiguste ja viiruste vastu ei ole kahjuks võimalik vaktsineerida. Sellisel juhul tuleb olla eriti tähelepanelik, järgida soovitusi või vajaduse korral reisist loobuda. Näiteks juhul, kui reisija on lapseootel või reis võetakse ette väikeste lastega.

Kindlustusega oled reisikunn. Kindlusta reis ja võida Samsonite reisikohver!
Võta sobivaim reisikindlustus IIZI kodulehelt või IIZI äpist!

Kindlustusvahenduse pakkuja on IIZI Kindlustusmaakler AS.
Tutvu tingimustega lehel iizi.ee või pea nõu spetsialistiga telefonil 666 0300.

Jaga
Kommentaarid