Banffi rahvuspark, Alberta, Kanada

Ärge laske Banffi rahvuspargi jäistel talvistel õhutemperatuuridel end heidutada: selles Kanada jäises nurgakeses saab suusatada, lumelauaga sõita, uisutada ja lumesõda mängida nii palju, kui hing ihkab. Kuigi seal on väga külm, on see piirkond väga kuiv — sealne kerge puuderlumi sobib suurepäraselt lumespordialade harrastamiseks.

Tehke retk mootorsaaniga või koerarakendiga või liituge eksperdi juhitud jäämatkaga. Võite valida giidiga matka põtrade ja koiottide jälgedes, aga arvestage, et karud on kevadeni magusas talveunes.


Foto: Shutterstock

Baikali järv, Olhoni saar, Venemaa

Talvel langeb temperatuur Baikali järve ääres hinge kinni võtva -25 kraadini. Tehke retk Vene sõjaväemaasturiga või hüpake Siberi koerarakendile. Või valige maksimaalset mugavust pakkuv rongireis ümber Baikali järve, mis kulgeb mööda järve maalilisi kaldaid, läbi tunnelite ja üle kaljuste mägede.

Tunnete end kartmatuna? Võite minna jääalusele sukeldumisretkele, kus jäise vee kristalne selgus pakub hämmastava, väljakutset pakkuva kogemuse. Brrrr …


Foto: Shutterstock

Gullfoss, Island

Veehulka arvestades Euroopa suurim juga Gullfoss on loodusjõud, mida ei saa eirata. Talviti legendaarne juga vahel külmub, kui temperatuur langeb -10 kraadini.

Kuldse Ringi ekskursioonid teevad jäise joa juures peatuse ja samal marsruudil saab heita pilgu ka kaunile parkmetsale, mullitavale geotermilisele piirkonnale ja (võib-olla!) näha virmalisi.

Foto: Shutterstock

Neuschwansteini loss, Saksamaa

Neuschwansteini loss Baierimaal, kus filmiti “Chitty Chitty Bang Bang” ja mis oli inspiratsiooniks Disneylandi Okasroosikese lossi kujundamisel, näeb välja veelgi muinasjutulisem kerges lumesajus. Loss, mille ehitas hull kuningas Ludwig II 19. sajandi lõpus, pakub oma kõrgest asukohast dramaatiliselt kauneid oruvaateid.

Tehke aeglane jalutuskäik Marie silla juurde (sai nime kuningas Ludwigi ema järgi), mis pakub suurepäraseid panoraamvaateid kõrguvatele mägedele ja punase katusega majadega üle külvatud karjamaadele. Kui soovite luua oma muinasjuttu, üürige lossi jalamilt hobutõld.

Foto: Shutterstock