Hubaselt leegitsev kamin ja massaažitool

Tallinna lennujaama kiidetakse nii meil kui mujal kompaktsuse, hubasuse ja omanäoliste lahenduste pärast. Ka äriklassi ootesaal peegeldab seda mõnusat lennujaama atmosfääri. Ootesaali sisenedes haarab peatselt pilku kamin, mille võbelust saab nautida paljudest istekohtadest.

Eraldiseisvalt saab lõõgastuda massaažitoolil. Selle jaoks tuleb küsida vastuvõtulauast tasuta žetoone. Ärireisijad saavad vabalt kasutada nõupidamisruumi. Pikema lennureisi ootuses on võimalik end värskendada duši all käiguga, sest seegi on ootesaalis täiesti olemas.

Maailmas on vähe äriklassi ootesaale, millel on väliterrass. Tallinnas on see aga olemas. Jahedamatel perioodidel võib haarata pleedi ja mõnuleda soojenduslampide all. Suvel pannakse väliterrassile päikesevarjud ja välimööbel. Isegi südatalvel võivad huvilised terrassil kiire suitsupausi teha.

Hiljuti ootesaali lisatud täiendav puhkeruum. Foto: Robert Aps

Millised on võimalused töö tegemiseks?

Äriklassi ootesaal on varustatud tööks vajalike elektripistikute, kiire WiFi-ühenduse ja isegi helikindlate ruumidega kõne tegemiseks. Kui isegi toitlustuse juures peaks jutukõmin mõnikord liiga suureks minema, siis saab iga kell vaiksemasse kohta ümber kolida.

Eriti hea töötamise paik on otse suurte akende vastas. Sealsete istekohtade juures on küllaldaselt pistikuid, et anda kaasa võetud sülearvutile vajalikku toidet. Samuti saab seal enne pikemalt lendu elektroonikaseadmed täis laadida.

Nagu mainitud, siis äriklassi ootesaalis pääseb ligi nõupidamisruumile. Samast kohast leiab ka lauaarvuti koos printeriga, mistõttu ei jää üheski olukorras kiireloomulised tööasjad ajamata.

Võimalus koosolekuid ja kohtumisi pidada. Foto: Robert Aps

Kuidas korraldatakse toitlustust?

Äriklassi ootesaalides on peamiselt kahte tüüpi toitlustust: väljast sisse tellitud toit või koha peal valmistatud snäkid ja road. Tallinna lennujaama lounge’is kasutatakse esimest varianti. Maailma mastaabis madala külastatavusega ootesaali puhul on tegu ootuspärase lahendusega.

Tavaliselt on saadaval järgnevad toiduvalikud:

- Rootsi laud külmade eel- ja põhiroogade ning salatitega. Näiteks röstitud peet, kartulisalat, kinoasalat, itaaliapärane pastasalat, grillitud kanafilee jpm.

- Supp koos maitserohelise ja saiakrutoonidega.

- Kvaliteetsed eineleivad. Näiteks tume leib rostbiifiga, polaarleib lõhega või sarvesai tomati ja mozzarellaga.

- Kihiline peedi-heeringasalat.

- Saiakesed ja pirukad.

- Värsked puuviljad.

Lisaks eelpool toodud valikutele võib ootesaalis muidki toiduvõimalusi olla, kuid meie külastuse ajal olid just sellised variandid.

Valik salateid ja külmasid eelroogasid. Foto: Robert Aps

Millist joogivalikut külastajatele pakutakse?

Külmkapist leiab kõik põhilised karastusjoogid. Kuumadest jookidest saab nautida kohvi, kakao ja teed. Kohvi puhul saab valida mitmete jookide seast nagu cappuccino, latte jm. Klaasi saab täita filtreeritud veega, mis tuleb vett puhastavast seadmest.

Kui keegi soovib enne lendu lõõgastuda klaasikese kangemaga, siis selleks on üles pandud baarilett. Esindatud on nii veinid kui ka kangemad alkohoolsed joogid. Samuti on kraanist saadaval Saku Kuld.

Põhjalik valik karastusjooke. Foto: Robert Aps

Kuidas tundub ootesaali atmosfäär ja disain?

Äriklassi ootesaal on erksates värvides, ent oranžile ja valgele annavad tasakaalu tumedamad toolid ning põrand. Ruume ilmestab rohelus, mis annab ootesaalile aastaringselt värskema ilme.

Atmosfäär on hubane, rahulik ja kodune. Funktsionaalsuse koha pealt on kõik ühe tasemel äriklassi salongi baasnõuded täidetud. Kindlasti oleme hinnangu andmise juures võtnud arvesse konteksti.

Tallinna lennujaama reisijate arvu juures ei oleks isegi mõeldav avada suurejooneline lounge, kus on avatud köök ja luksuslik spaa. See-eest on olemasolevate võimaluste piires loodud nii praktilisi lahendusi kui mõnusaid mugavusi pakkuv äriklassi ootesaal.

Tallinna lennujaama äriklassi ootesaal on ootamatult avar ja ruumikas. Foto: Robert Aps

Kes saavad ootesaali kasutada?

  • Äriklassi reisijad, kes lendavad järgnevate lennufirmadega: Aeroflot, airBaltic, Finnair, LOT, Lufthansa, Turkish Airlines. Sel juhul puudub lisatasu
  • Erinevatel tingimustel sõltuvalt ettevõtte programmist järgnevate partnerite kaudu: Diners Club International, Dragonpass, Estravel Platinum Club, Lounge Club, Lounge Key, Priority Pass, TAV Passport.
  • Kõik reisijad, kes tasuvad ühekordse külastuse eest 30 eurot. Lastele vanuses 2-12 on sissepääs seitse eurot.


Loungista on Delfi Reisijuhi lugude sari, mis heidab pilgu äriklassi ootesaalidesse nii meie regioonis kui mujal.