Euroopa üheks suurimaks regionaalse lennuteenuse paukkujaks kasvanud Eesti ettevõte Regional Jet avab uksed kõigile huvilistele, kes unistavad piloodikarjäärist. Avalduste vastuvõtt on alanud internetiaadressil www.lennunduskool.ee ja viimane kandideerimise kuupäev on 31. oktoober. Kutsesobivustestid toimuvad selle aasta novembris ja detsembris ning õppetööga tehakse algust järgmise aasta jaanuaris. Peale 18-kuulist õppeprogrammi edukat läbimist garanteerib ettevõte töökoha Tallinna baasis. Lennukooli esimene pakkumine on suunatud Eestis resideeruvatele inimestele, et luua siin uusi töökohti.

Regional Jeti kommunikatsioonijuht Toomas Uibo ütles, et piloodiamet garanteerib stabiilse töökoha terveks eluks, sest lendurite puudus on globlaalne probleem juba täna. ”Kui me vaatame maailma lennunduse tulevikuprognoose, siis on selge, et tegemist on hüppeliselt kasvava tööstusharuga, mis vajab pidevalt haritud spetsialistide järelkasvu. Järgneva paarikümne aasta jooksul lennumahud maailmas tõenäoliselt kahekordistuvad ja Eesti huvi peaks olema sellest kasvust osa saada, ” lisas Uibo.

Regional Jet käitab täna 19 lennukit ja kasvatab järgmise aasta jooksul oma lennukipargi kolmekümnele masinale. Hetkel opereerib ettevõte CRJ-tüüpi reaktiivlennukitega, ATR-tüüpi turbopropeller lennumasinate ja 2020 aasta alguses alustatakse lennuoperatsioone ka Embraer 195 reaktiivlennukitega. Tallinn on ja jääb ka lähitulevikus Eesti lennufirma jaoks kõige suuremaks baasiks, kust opereeritakse 8-9 lennukit. Lende teostatakse peamiselt SASi ja LOTi kaubamärkide all.

Kandideeri SIIN!