Abu Dhabi on luksusest pakatav Araabia Ühendemiraatide suurlinn Pärsia lahe kaldal, mis on sellel talvel võitnud Reisidiilide külastajate südamed.

Ilmselt üks olulisemaid põhjuseid, miks Abu Dhabisse minna, on sealne soe ja kuiv kliima. Abu Dhabi on suurepärane koht, kus laadida külmal ajal enda akusid, sest isegi talvel püsivad soojakraadid Abu Dhabis päevasel ajal ligi 30 kraadi juures ja enamuse päevast särab taevas päike. Meri on piisavalt soe värskendavaks supluseks, ulatudes näiteks jaanuaris 23 kraadini.

Abu Dhabi on kosmopoliitne suurlinn, kus tegevust leidub igale maitsele. Siit leiab kuldsete liivadega randasid, suursuguseid paleesid ja kirsiks tordil on kindlasti valgest marmorist mošee Sheikh Zayed Grand Mosque´i, mille uksed on tasuta avatud kõigile huvilistele. Mošee, mida ehitati üle 10 aasta, avati 2007. aastal. Sinna mahub korraga palvetama 40 000 inimest, mis teeb sellest ühe suurima mošee maailmas.

Samuti on linn endale nime tegemas teemaparkide valdkonnas — kiirete autode sõbrad saavad külastada Ferrari teemaparki ja filmisõpradele on avatud Warner Brosi stuudio teemapark. Kultuurihuvilisi meelitab aga Abu Dhabi Louvre’i muusuem, mis on 24 tuhat ruutmeetrit suur ja mille ehitus läks maksma ligi 600 miljon eurot.

Ka kulinaariasõbrad ei pea pettuma. Abu Dhabis on väga lai valik restorane — nautida ei saa vaid Lähis-Ida köögi saavutusi, vaid hõrgutisi leiab ka teistest maailma nurkadest Lõuna-Ameerikast Jaapanini. Tänavatoidust tipprestoranideni.

Samuti on Abu Dhabi ideaalne sihtkoht ostlemiseks, sest linnas leiab mitmeid tohutusuuri kaubanduskeskusi ning traditsioonilisi turge, millest viimased on eriti kuulsad enda vaipade poolest. Toiduturgudelt aga leiab värskeid datleid, suure valiku teed ja kohvi ning silmipimestavalt palju kõikvõimalikke vürtse.

Kes soovib aga linnamelust väikest vaheldust, saab võtta ette kõrbesafari, et nautida seal võrratud Araabia päikeseloojangut kosutava tassi teega. Vaid tunniajase sõidu kaugusele jääb teine turistide seas populaarne emiraat Dubai eesotsas maailma kõrgeima hoone Burj Kalifaga. Niisiis Abu Dhabit külastades saab kerge vaevaga veeta ka tegusa päeva Dubais.

Abu Dhabi suureks plussiks on ka võrdlemisi kiired lennuajad: koos ühe ümberistumisega Riias jõuab Tallinnast Abu Dhabisse ligi 8 tunniga. Uuri reisivõimaluste kohta Abu Dhabisse lähemalt Reisidiilide lehelt — SIIT!