Kui tavaliselt seostuvad Saare- ja Hiiumaa eelkõige suviste pikkade praamisabadega, siis kaks ettevõtlikku turisminaist, Margit Kõrvits Saaremaalt ja Reet Kokovkin Hiiumaalt, tutvustavad uues Eesti reisihittide podcast’is kohti, mida saab suurepäraselt külastada ka väljaspool põhihooaega.

Näiteks räägivad nad sellest, et Saaremaal avati suvel alternatiivajaloo keskus Thule Koda, Hiiumaal Käinas valmib peagi Tuuletorn – 23-meetrine ronimissein on kujundatud tuulekeerisena ning Hiiumaa naljade, ajaloo ja loodusega saab eri korrustel tutvuda kogu pere. Lastes ajaloohuvi äratamiseks tasub Saaremaal käia ka keskaja elamuskeskuses Archebald ning Asva Viikingite külas. Suuremat ajaloohuvilist ootab Saaremaal peagi uhke viikingileidude näitus.

Üks Saaremaa hästi varjatud saladus on Reomäe nunnaklooster – paik, kust tuleb paljude tippkokkade kvaliteetne tooraine ning mis on aasta läbi avatud ka külastajatele väärt kraami kaasaostmiseks. Miks mitte osaleda mõnel heal kontserdil Saare KEKi hoones või soetada võileivahinnaga mõni isiklikus plaanis kuldaväärt ese Kuressaare garaažimüügi tänavafestivalilt?

Saadet kuulates saab veel teada, kus kuulata Hiiumaal muusikuid, kes esinevad ka maailmalinnades, kus asub Euroopa kõige pisema muuseumiga sadam ning millisel laiul nautida luksuslikku privaatpuhkust, ööbides kalurimajas, joostes hommikul sealt paljalt merre ning korjates Eesti parimaid pärnaõisi.

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid